Skip to main content
  • 18.12.2015.

Sam Paganini trese Sarajevo

Sam Paganini, trenutno jedan od najaktualnijih u svijetu tehna i omiljeni izvođač velikana kao što su Adam Beyer, Sven Vath, Richie Hawtin i Marco Carola, po prvi put će se 18. prosinca predstaviti sarajevskoj publici u Domu mladih.

Piše: 


Još od davne 1996. godine karijeru Sam Paganinia prati uspjeh, svjetsku slavu stekao je te godine zahvaljujući traci "Zoe" koju je izdao pod imenom Paganini Traxx.
{youtube}WWuDiwr30SI{/youtube}

Do današnjeg dana, Sam ponosno ističe da je jedini talijanski artist koji ima individualna izdanja za prestižne lejblove kao što su Plus8, Cocoon i Drumcode. Pored njegovog izvanrednog produkcijskog rada, Sam-ova DJing karijera u stalnom je porastu. Publika ističe da njegove setove karakterizira snažan groove, i opisuje ga kao "Sexy Groovy Dark Techno", a to je najmanje što možete očekivati od njegovih nastupa. Njegov prošlogodišnji album "Satellite" kritika je ocijenila kao najbolji techno album godine, tako da se očekuje noć dobre muzike i zabave.
{youtube}N9UfmUd45lE{/youtube}

Pored Paganinija, iste večeri u Domu mladih  će nastupiti i domaći DJ-evi Worda iz Sarajeva, Borg iz Tuzle i Alen Milivojević iz Mostara,dok je za ostatak noći zadužen DJ Du'Art. Portugalac pod pravim imenom Duarte Silva jedan je od najvećih nadolazećih DJ-a portugalske techno scene. Posjeduje izniman talent i tehniku mixanja na 3 gramofona koji su mu omogućili nastupe na mnogim važnim i relevantnim techno eventima u njegovoj zemlji.
{youtube}2Ji7Tjb0HFE{/youtube}

Ulaznice su već  u prodaji i koštaju 30 KM, a prodajna mjesta su Caffe Ort, plato Skenderija i kupikartu.ba  Ulaz se otvara u 22 sata, a party počinje u 23 sata.  Organizatori Connect iz Sarajeva najavljuju dobar provod uz kvalitetan audio-vizualni  doživljaj elektroničke muzike.

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2