Skip to main content

Šibenski Project Vojarna uz gosta iz Tel Aviva

Puške su zakočene i spuštene, Bribirski knezovi davno odknezovali svoje, ali lokacija stare vojarne živi i dalje kroz nove generacije s novim pacifističkim plesnim inklinacijama.

Piše: 


Project Vojarna rođen je 2016. da bi već na prvom partiju, koji igrom slučaja postaje intro za Moondance, sakupio 1000 duša na podiju unatoč oskudnim kuckanjima ura da bi sve sjelo na mjesto.

Kroz dvije godine postao je jedno od omiljenih šibenskih mjesta za ples, kolektivni prostor i pothvat u koji energiju i vještinu ulažu gospoda iz udruge ECHO (Stjepan Petrović) i Decoded Records (Edin Cipurković). I tako jedna ruševna stara vojarna živi iznova reciklirana u antitezi svoje originalne svrhe, a zimska vojna vježba najavljena ti je za ponedjeljak 24. prosinca, da tako je, na Badnjak… Pa ajde sad reci da Djed Mraz ne sjedne i ne pročita koji mail (naravno da je mail, nisi pisao pismo rukom od 90-ih) želja tu i tamo. Kalendarska zima postaje ljeto duha jer Project Vojarna i Izraela uvozi umjetnika imena Guy J.

Rođen u Te Avivu, Guy razvija afinitet za Techno, Progressive i Tech-house. U desetljeću na sceni usavršio je vještinu slaganja glazbe iz srca, potpune posvećenosti trenutku, gdje se ton i vrijeme tretiraju kao sonične skulpture. Prilično neimpresioniran žanrovskim ogradama koje odjeljuju, njegovo diskografija klizne je prirode i ovaj eklektični pristup privukao je i pažnju golemog Lost nad Found labela.
{youtube}nLs4baIkFHw{/youtube}

Zaljubljen u noći i klubove Tel Aviva krenuo je graditi karijeru već s 14 i sastavio skromni kućni studio koji je od milja nazva "The Cave" povlačeći se u njega kako bi radio na vještini i znanju, eksperimentirao i pronalazio nove načine za preslagivanje elementa koji su svojstveni baš njemu kroz uvodno školovanje preslušavanja svega čega se mogao dočepati od psy trancea i progressivea. Napominje: " Moja glazba je pod utjecajem trance elemenata, ali volim toplu vibru progressivea i energiju old school techna."
{youtube}vu9fBd_vk98{/youtube}

Za pultom ćeš ga uglavnom zateći kako lije mnoštvo osobnog originalnog materijala isprepletenog s remixevima i editima melodija i ritmova koji su mu uhvatili pažnju. Iako ga je rad doveo na najveće svjetske pozornice, postavio ga uz bok Johnu Digweedu i Hernanu Cattaneu, Guy J i dalje nosi skromnost onoga tipa iz sobne pećine koji još uvijek svakoj produkciji pristupa kao da je prva, bez arogancije, pretencioznosti ili postavljana sebe ispred glazbe. Iskreno vjerujući da je energija koju daješ svijetu ono što ti se naposljetku vraća umnoženo, pristupa svemu otvoreno, globalnom glazbeniku jednako kao i nekome tko je upravo s njim plesao čitavu noć pod pultom.
{youtube}0L5XwxaRAXA{/youtube}

Early Bird ulaznice po 50 kn u prodaji preko Adriaticket servisa
Pa idi pa vidi i dođi u betonski kostur bivše vojarne gdje se svi bore za nešto lijepo, a ne protiv nečega – jedna mnogo elegantnija i toplija borba, zar ne?

hardbeats mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle deskstop