Edy C. i Stjepan Petrović: Na užarenom betonu zaboravljene vojarne plesalo je i mlado i staro!

Utorak, 24 Srpanj 2018

Project Vojarna strelovito je postala omiljeni plesni dom entuzijastičnih elektroničara željnih sirovijeg ambijenta u društvu iskusnih DJ-a. Sljedeći u nizu je Boris Brejcha ovog petka 27.07., pa smo uoči tog Open Air partija popričali sa njegovim tvorcima - Edy C. i Stjepan Petrović iz Udruge Echo.


Zovemo Vas radi Udruge Echo. Kada je došlo to vrijeme da se zbroji dva i dva i kaže, 'vrijeme je da pokrenemo nešto svoje'. Koja je prvotna ideja iza ovoga projekta i da li ste do današnjeg dana ostvarili sve ciljeve.

Stjepan / za moj 30.rodendan 1.10.2015. sam radio private party na kojem je svirao i Edy …kao njegov poklon rekao  je da naučim svirati i dat će mi šansu da sviram u Opiuma i to je bio okidač…u kratkom vremenu smo oformili prvi techno obrt, Project Vojarnu, udrugu Echo…ideja je bila da vratimo stari sjaj partija u grad, a to smo i uspjeli bez ikakvih prljavih trikova…naš rad govori dovoljno o nama.

Edy/ U ovom poslu sam jako dugo, skoro 20 godina i iza mene je preko 600 partija…velikih i malih. 2004. sam sa svojim tadašnjim kolegama radio Electro Funk festival koji je za nas tada početnike bio i više nego uspješan, ali bilo je i propusta…što naših što drugih i tad sam rekao, kad tad ćemo raditi nešto veliko čim se sve posloži kako treba hehe. Evo i taj trenutak je došao, a moje poznanstvo sa Stjepanom je bio ključni momenat. U kratkom roku smo napravili brdo dobrih stvari i sve skupa digli na jednu višu razinu, ukratko booking Boris Brejche dovoljno govori o samoj ozbiljnosti projekta ;)Koliko je u današnje vrijeme lako ili teško naći istomišljenike da ovakav projekt zaživi?

Stjepan / Ovisi kako gledate na to…u poslu sam 20 god i evo napokon je došao pravi čovjek s kojim se lako sve dogovoriti i napraviti ;)

Edy / Iz svog vlastitog iskustva mogu reći jako jako teško, ali sve se može kad se hoće  Na svoje oči sam vidio dosta ljudi kako dolazi i odlazi… nije to nimalo lak posao. Imas posla sa svakakvih ljudima, brdo stresa i to jednostavno ne može svako podnijeti. Evo nakon dosta godina sam svoje snage udružio sa Stjepanom, i njegova nevjerovatna želja i volja za poslom, te moje iskustvo (u ovom poslu) koje sam skupljao godinama su rezultat Project Vojarne.Ono što ste vi uspjeli je oživjeti prostor kao što je šibenska Vojarna i pretvoriti ga u pravi rave centar. Da li je to neka dulje neostvarena želja, zbog čega baš tamo radite svoj drugi dom?

Edy / Meni je u oku ta lokacija još od nikad prežaljenog Teraneo Festivala. Na predzadnjem Teraneu na istom mjestu sam sa svojim kolegom Zorrom zatvarao festival i sam sebi sam rekao to je to, prije ili kasnije i evo upravo se dogada ;) Lokacija ima doslovno sve! Niste u gradu, ali praktički jeste jer ja na samom ulazu u grad, pristup kamionima za organizaciju, ogromni parking za stotine auta, ne smeta buka…ma jednostavno sve ;)Koje su bile prve reakcije publike na vaše evente tamo?

Stjepan / Upravo te reakcije nakon prvog održanog eventa u Vojarni su i bile motiv za naš daljni rad na tom prostoru. Ni sami nismo bili do kraja uvjereni hoće li šira publika prihvatiti novu party lokaciju za koju smo zagrizli, ali sve naše sumnje bile su otklonjene već oko ponoći tog ljeta 2016.godine. Na užarenom betonu zaboravljene vojarne plesalo je i mlado i staro, od naših standardnih pohodnika na plesne podije pa sve do političkih glavešina koji su i sami podržali projekt i pomogli nam u njegovom ostvarenju. Svakim izdanjem Vojarne imamo sve više poklonika, a odaziv za nadolazeće izdanje partyja nije upamćen pa skoro nikad na ovim prostorima. Tko preživi pričat će  :)Dajte nam malo otkrijte, kako birate gostovanja za projekte. Evo Boris Brejcha se tu isto našao. Slušate li želje publike ili sve po vlastitom ukusu? Može usput neki hint, što nas sve čeka uskoro.

Edy / Pa gledajte kad bi rekao da nam misljenje publike nije bitno onda bi lagao. Misljenje publike je bitno, ali ne u toj mjeri da može odlučiti koji artist ce svirati. Imamo u planu svega lijepoga, ali ima tu i ona druga stavka, financije. Često su baš one presudne u odabiru imena jer to danas sve skupa jako puno košta…par krivih poteza i možete sa naći u velikim dugovima ako me razumijete. Stoga jednostavno morate balansirati malo da taj zvuk i artist ne izlazi iz nekih vaših glazbenih okvira ali i da je publika zadovoljna, win – win situacija rekao bi ;)Skokni OVDJE i karta je tvoja!


Suma sumarum, scena u Šibeniku? Na svakom koraku ima nešto zanimljivo nama elektroničarima. Jesu li joj ovo najbolji dani ili je bilo vremena kada je bila življa nego danas..

Edy / Pa meni koji sam tu skoro 20 godina u ovom poslu scena je definitivno imala svoje uspone i padove što je i normalno pogotovo kad je smjena generacija i slično. Teško je reći da li su ovo najbolji ili najgori dani, ali da je trenutno u usponu to definitivno jest ;)Znamo da su želje jedno, a mogućnosti drugo, no svjedeno, mašta radi svašta. Tko je taj ili ta koga biste najviše htjeli dovesti pred publiku?

Edy & Stjepan / vjerujte da kad bi krenuli nabrajati ne bi do sutra završili hehehe Pa evo možemo izdvojiti par imena: Laurent Garnier, Jeff Mills, Carl Cox, Maceo Plex, Adam Beyer, Ben Clock i tako dalje i tako blize.Za kraj, koja glazba vam daje snage da se svako jutro budite sa smješkom?

Edy & Stjepan / Samo Techno hehehe, šalimo se, sve što je dobro i to je to ;)

Edy C. i Stjepan Petrović: Na užarenom betonu zaboravljene vojarne plesalo je i mlado i staro!