Baner

Siječanj u Boogaloo klubu - samo najbolje od house i techno scene

Petak, 04 Siječanj 2019

U prvom mjesecu Nove nam 2019. zagrebački Boogaloo je pripremio program isprepleten domaćim i stranim imenima.

Već ovog vikenda petak i subota rezervirani su za dva velikana naše house i techno scene - Felvera i Petra Dundova, no u nastavku donosimo kompletan programski raspored što ćete još imati prilike slušati tijekom siječnja.Petak 04.01. Felver
all night long

Felver je na sceni dulje od 25 godina i to ne samo kao muzičar i DJ, već i kao organizator, promotor i pokretač nebrojenih glazbenih događanja s odjekom izvan granica Hrvatske. Nadaleko je cijenjen zbog svog glazbenog znalaštva i neizrecive senzibilnosti gospodina, kvalitetama kojima je definirao zagrebačku klupsku i house scenu kao nijedan drugi DJ prije njega. Na sceni ga smatraju začetnikom hrvatskog klupskog stvaralaštva i vizionarom čiji je talent posebno bio eksponiran krajem devedesetih godina, tijekom čuvenih 'Stereo Studio' večeri u zagrebačkoj Tvornici.
Subota 05.01. Petar Dundov
4h set, warm up DJ Sin
Ulaznica 30/40 kn


Ako govorimo o elektroničkoj glazbi i technu, Petar Dundov po svom talentu, glazbenom stažu i diskografiji spada među najplodonosnije hrvatske autore te svakako spada u sam vrh glazbenih izvoznih proizvoda. Kao DJ i live performer nastupa u klubovima i na festivalima diljem svijeta (Berghain, Tresor, DC 10, Womb, Fuse, Melt, Time Warp, Awakenings, Labyrinth, Dimensions, Unsound, I Love Techno, Exit, Rainbow Serpent Festival, itd.). Danas iza sebe ima veliki broj 12” singlova, te pet samostalnih albuma, na kojima je prema brojnim kritičarima techno glazbu uzdignuo na viši stupanj pa je tako njegov harmonični techno uspoređivan s radovima skladatelja poput Phillipa Glassa ili Jean Michela Jarrea.
Petak, 11.01. Tech Room

Novo izdanje ustaljenog programa Tech Room donosi domaći line up predvođen E-Baseom, dok će mu se za pultom pridružiti:

Pintha Indahouse
Jasmin Barbir/producer/dj
Diogen
GoGy Hanzevacki
Subota, 12.01. Samo Techno


Na ovu klupsku večer kako i samo ime govori znate što možete očekivati u glazbenom smislu, a za dobre plesne momente pobrinut će se Ogi, CET, Miia i Eggy.
Subota, 19.01. Futurescope pres. Luke Slater

Siječanj zaključuje Luke Slater koji slovi kao pionir techna i fenomen elektronike, majstor dinamičnog i futurističkog techna koji je pomogao definirati i redefinirati techno žanr kroz nekoliko desetljeća od početka svog rada u 90-ima, a čiji vrhunac karijere obilježavaju četiri ključna albuma koja je izbacio kao Planetary Assault Systems.● LUKE SLATER [UK]
● SKEPTIK
● F.O.R.M. live!
● SHIPE

________
2nd Floor

● PEZNT
● MATYA
● SONIC ILLUMINATI

Počevši u 90-ima, bez pretjerivanja se može reći da je danas Luke Slater, 20 godina kasnije, jednako relevantan i uzbudljiv kao i prije. Njegov raspored nastupa i diskografija potvrđuju tu tvrdnju. U međuvremenu glazba koju radi u raznim oblicima je jednako kritički priznata, a većinom ju izdaje pod kućom Ostgut Ton te vlastitom izdavačkom kućom Mote-Evolver.Njegovi albumi su izašli na utjecajnom Peacefrog labelu i najavili Slatera kao majstora dinamičnog, futurističkog techna. Uspjeh Free Funka i Wirelessa nije stao ni na Novamuteu, albumi koji su nastavili utirati novi techno teritorij sa proširenom ambijentalnom teksturom, hipnotizitajućim ritmom te pravom zaokružnom naracijom povezujući sve zajedno. Istovremeno su kultni Fear of Loathing miksevi za React isplovili kao dokaz Slaterovih DJ sposobnosti, rastavljajući i sastavljajući zajedno minimalizam sa više originalnijim technom kao što ih je vrlo malo uspjelo prije i poslije.Nakon perioda izvan oči javnosti, Slater se u 2009. vraća direktno u avangardu i to pomoću albuma Temporary Suspension pod svojom najutjecajnijom verzijom, Planetary Assault System, koji je izašao pod Ostgut Ton, najutjecajnijim labelom. Album je najavio povratak tradicionalnog techna. Uzevši u obzir sljedeći album The Messenger, možemo reći da imamo dva najbolja elektronička albuma posljednjih godina.Štoviše, kada Slater nastupa uživo kao Planetary Assault Systems, rezultat ima jednako unikatan utjecaj te ostavlja jednako trajan dojam na one koji su tamo kao publika. Osim što neprestano utječe na moderan techno glazbom koju izdaje na Mote-Evolveru, Slater je snimio i ambijentalne albume, trake i singlove kao 7th Plain. Oni elegantno kombiniraju balet sa technom. 2014. je već u startu snažna godina za Lukea Slatera u vidu novog projekta sa Planetary Assault Systems te vlastite radio emisije Spacestation u kojoj istražuje polja i um techna.

Siječanj u Boogaloo klubu - samo najbolje od house i techno scene