Skip to main content
  • 25.06.2019.

Simon Fava i Timo G sa svjetskih bina u međimurskoj šumi

Za sve vas šumske ljude i šumske žene, vile i vilenjake, sastavljene u postojanju ovoga iskustva legendi, ljubavi, DNK, priča koje sebi pričate o sebi i glazbe na struju, ovog ljeta Međimurje iznova pleše.

Piše: 


U malom mjestu s velikom šumom, tamo u međimurskoj plodnoj tektonici, gore na kruni Hrvatske stoji Brezje kao dom jednoga od najboljih domaćih festivala, sada u magičnoj sedmici izdanja od 19.-21. srpnja.

Pa kada asfalt zakuha nepodnošljivim fatamorganama privida komocije tijela i duha, kada klubovi i ulice postaju jednako sputavajući, kisikotvorne i sjenotvorne krošnje šume u Brezju zovu pod svoju zaštitu na magičnu glazbenu priču unutar drevne šume. Sve izvođače ovog glazbenog bioma pod otvorenim nebom izuči po danima na službenoj stranici Forestlanda ovdje, a mi smo danas ovdje da predstavimo dva momka za šumskim pultevima –  Simon Fava i Timo G.

U nedavnosti svoga postojanja na ovoj vremenskoj liniji Simona poznaješ kao sutvorca legendarnog u 2017. uz Gregora Saltu stvorenog i sa Spinnin' Recordsa izdanog hita – "Magalenha". Magalenha si je domom učinila prvo mjesto Beatporta i vrh 1001 tracklist portala, a top DJ-i svijeta pružaju masovnu podršku, dok zvuci odjekuju i jednim sasvim drugačijim rajem futurističkih ideja zajednice spojene glazbom – Tomorrowlanda. Gospodin Fava instalacija je i na "Let There Be House", sjajnim ikoničkim eventima u srcu Rhein-Main regije gdje sipa potpis svoje estetike optočene inspirativnim vokalima polegnutima na svježe beatove i impulzivne ritamske strukture.

Rođeni Frankfurtčanin voli klubove u kojima je proplesao mladenaštvo pa ćeš ga i danas zateći za pultovima  ikonografskih institucija njemačke elektronike kao što su Velvet, 101, Odeon i Monza, dok izdanja žive pod okriljem  Superstar Recordsa, Armade, Kontora i Spinnin'-a kojem se pridružio baš u 2017. Pa ako mu plješću Fedde le Grand, Like Mike i Dmitri Vegas pljeskat ćeš i ti u ovoj srpanjskoj šumskoj scenografiji Forestlanda.
{youtube}J_GdMRk07TU{/youtube}

S nama je i sin susjednih nam slovenskih ulica Timo G, host lascivno sugestivno nazvane GSpot radijske emisije i event organizator. Nisu mu strane najveće slovenske glazbene arene, kao ni golemi plesni punktovi Hrvatske i Austrije, dok za pultom fino precizno spaja dance, house i tech-house, uz pokoji prstohvat hip-hopa i trapa – eto samo zato.

Ovaj rezident Luft Maribora i X-Time-a u Ptuju, redovni je gost festivalskih bina Ultra Europe festivala, Kurzschluss-a, Red Bull Red Night-a, Festivala Lent, Summer House Parade-a i Halamoye-a, a posebno je sjajno da uz kolegu Sashu Mikaca upravo stoji i kao organizator ovog šumskog plesnjaka. Nedavni povratnik s kineske turneje očaran je ovim novim tržištem izvoza glazbe balkanskih elektroničara napominjući da je bio tretiran kao zvijezda. Samo iskustvo komentirao je riječima:

"Ovaj svijet je potpuno nestvaran, osjećam se kao u budućnosti! Moji su se snovi ostvarili, jer za zabavu nema vremenskog ograničenja! Svaki dan je kao petak ili subota navečer, klubovi imaju pravu festivalsku atmosferu!"

Pa se pripremi, pa nađi svog šumskog divljeg sebe, zoofilnu energiju noći pod mjesečinom uz glazbu i ljude. Karte variraju od 100 do 260 kn ovisno o tome što ti srce želi i možeš ih pronaći na Ticket2Go sustavu ovdje. Do tada budi, živi,prošeći šumom tu i tamo sam koji dan da se dekompresiraš i sprijateljiš s krošnjama u koje nisi gledao tako dugo dok svakodnevica traži urede, ekrane i učionice. Dobro nam došli na novu rundu šumske bajke!

wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk