Skip to main content

Slijede dva golema gostovanja u Aquariusu na Zrću

Gori svašta – vatra, srca, roštilji, svijeće, strasti… – a na Pagu u žiži ljeta gori kamen i žudnja. Pa za sve vas na otok janjadi i sira dolutale u centru narednog tjedna, Aquarius nudi osvježenje s dva golema gostovanja.

Piše: 

S vrućeg gradskog asfalta pobjegni pod otvoreno nebo s pogledom na pučinu. Morski brat zagrebačkog kultnog kluba 23. srpnja dovodi na floor Aquariusa tako Norvežanina Alana Walkera, da bi odmah dan nakon pultove preuzeo Ummet Ozcan.

Mladi gospodin Walker, nije u nikakvom Internacionalom srodstvu s prvim kružnim udarcem teksaškog rangera, no ovaj '97. rođeni mladić podobro je od nikuda udario topliste i podije, postavši neminovni dio globalnih partyja. Alan Olav Walker norveški je producent i DJ, tvorac planetarno popularnog hita'Faded' –  koji si mogao ne čuti samo ako domom zoveš mjesto ispod kamena bez interneta. Faded je pomeo kuglu i, nasuprot blijeđenju u naslovu, zaljeskao CV svoga tvorca platinastom nakladom u 10 različitih zemalja. No, uslijedio je novi 'Alone' koji također osvaja srca diljem svijeta. Trenutno 17. na DJ Mag-ovoj ljestvici u samo godinu dana popeo se za 38 mjesta. Pravi produkt svoga doba, Walker uz glazbu, elektroniku i svojih od Warhola obećanih (više od) 5 minuta slave u novome dobu od djetinjstva pokazuje interes za programiranje i grafički dizajn, a produkciju je učio sasvim samostalno onako kao to milenijalci rade – YouTube tutoriali. 'Faded' nastaje kao remix vlastitog prototipa stvorenog  godinu ranije i uključuje vokal pjevačice iz malenog norveškog seoceta, Iselin Solheim. Nakon previše statistika da bismo ih sada navodili pjesmu su remixali i Tiësto, Dash Berlin i Hardwell, da bi i Walker sam naposljetku načinio akustičnu verziju iz koje izbacuje EDM elemente. Serija jakih izdanja nastavila se dalje sa 'Sing Me to Sleep', 'Alone', 'Tired', 'The Spectre', 'All Falls Down' i posljednjom velikom stvari 'Ignite' u suradnji  norveškim producentom K-391. Pa dođi 23. srpnja i pleši do zore.

Kada Alanova ekipa pođe na odmor Ummet se već zagrijava . Nizozemsko/turska mješavina estetika, krvi i karaktera čini se kao pravi recept za suvremenu elektroniku. Sve je započelo 2011. kada singl 'Reboot' označava prvi golemi uspjeh probojem na prvo mjesto Beatporta, gdje je ostao narednih 7 tjedana. Sam za sebe kaže kako je prvenstveno producent, da je tako započeo i da planira producirati čitav život, a DJ-ing je testno polje za ono što stvori. Hitovi po kojima još poznaješ Ozcanovu estetiku zasigurno su 'Raise Your Hands’, ‘Smash’, ‘Superwave’, ‘The Hum’ (uz Dimitri Vegasa & Like Mikea) ‘Lose Control’, ‘Stars’, a pod ritmom su se uvijali i EDC, Tomorrowland, Creamfields i Global Gathering. Potpuno posvećen onome što radi, s više manje zanemarivanjem aspekata slave, kada nije po gažama ili u studio bavi se razvojem glazbenog softwarea kako bi doprinio zajednici producenata. Po svoje karte skokneš na Entrio ovdje i sve ostalo je povijest.

Dobro došli na dugo, mokro, glasno ljeto u Aquariusu!
 

brejcha 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 2