Skip to main content
  • 9.04.2019.

Španjolski techno dualizam The YellowHeads u Međimurju na ljeto

Na Forestland ovoga ljeta stižu The YellowHeads, jedni od trenutno najtraženijih DJ-a i producenata koji svojim nastupima, iz dana u dan, sve više osvajaju svjetsku scenu i srca ljubitelja elektroničke glazbe.

Piše: 


Njihova se produkcija, vještina DJ-inga i live nastupi izuzetno cijene od strane svih zaljubljenika i respektabilnih imena, prije svega techno scene. Zanimljivost u cijeloj priči je što zapravo nitko ne zna kako izgledaju jer su im obavezni dress code i zaštitni znak svakog izlaska na stage žute maske, po uzoru na grčko kazalište, koje predstavljaju dvije krajnosti ljudskih emocija, simbolizirajući čitav spektar osjećaja koji se između njih krije, neki će ih prepoznati i kao acid smajlije, ikone s početaka rave kulture.

Duo je nastao na različitim, ali neobično paralelnim pogledima na glazbu pa kako je suma obično veća od zbroja dijelova, globalnim pozornicama sada jašu na spektru od atmosferične hipnoze elektroničkog sve do čvrstog techna s natruhama retra, a ime na liniju potpisali su za labele kao što su Toolroom, Tronic, Analytictrail, Phobiq, Trapez, Driving Forces, Organism, Alleanza, De-Konstrukt, Nachtstrom Schallplatten

Forestland je već objavio prva imena za sedmo izdanje festivala, postavu koju čine legendarni Mauro Picotto, trance zvijezde Ruben de Ronde i Ferreck Dawn, mađarski duo SaberZ te Šibenčanin Lawrence Klein, pridružuje se i dvojac iz Španjolske – The YellowHeads! Birajući za svaki event ekskluzivnu glazbenu selekciju koju još nitko nije čuo, dečki svoja imena polako upisuju zlatnim slovima u obaveznu techno lektiru i polako ali sigurno učvršćuju svoje mjesto u srcima istinskih techno zaljubljenika, koje definitivno ne ostavljaju ravnodušnima.

Nastupali su sa svim poznatim svjetski imenima, od kojih izdvajamo Joeya Beltrama, Cari Lekebuscha, Alexa Baua, Axela Karakasisa, Spirosa Kaloumenosa, Alana Fitzpatricka, Pan-Pot, Kaiserdisco, Slam i druge i to po nekim od najvećih svjetskih klubova i festivalima diljem svijeta. Njihov nevjerojatni hit Submerged , 2014. godine bio je #2 nekoliko mjeseci zaredom i #71 na najboljoj svjetskoj DJ techno listi. Pokrenuli su dvije etikete "Reload Records" & “Reload Black Label”

Forestland se održava od 19. do 21. srpnja u Brezju (Međimurje)
Dok čekamo nova imena i više detalja o novitetima poput Live Act Stagea te #AfterAfter koncepta, ulaznice za ovaj šumski spektakl možete nabaviti putem sustava Ticket2go.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk