Skip to main content
  • 11.06.2016.

Španjolski techno dvojac u lijanama Jungle!

Zvučne lijane splitske Jungle iznova se njišu pod težinom beata koji je do splitskih ulica svrnuo iz daleke nam Španjolske. 

 
9. srpnja Jungla se ori u organizaciji WeTecha, Heart4Beat i mTechno Recordsa koji za sve sonorno gladne za pult postavljaju španjolski techno dualizam koji jest The YellowHeads -TYH. Duo je nastao na različitim, ali neobično paralelnim pogledima na glazbu pa kako je suma obično veća od zbroja dijelova, globalnim pozornicama sada jašu na spektru od atmosferične hipnoze elektroničkog sve do čvrstog techna s natruhama retra, a ime na liniju potpisali su za labele kao što su Toolroom, Tronic, Analytictrail, Phobiq, Trapez, Driving Forces, Organism, Alleanza, De-Konstrukt, Nachtstrom Schallplatten…

 
Pultevi su ih doćekali u zvučnom zagrljaju s globalnim igračima kao što su Pendulum, Dirtyphonics, Umek, Joseph Capriati, Paco Osuna, Uto Karem, Alan Fitzpatrick, Paul Ritch, Pan-Pot, M.A.N.D.Y., Kaiserdisco, Popof… Kako su ponoćna odbrojavanja 2014. završila momci su se zatekli sigurno ugniježđeni na broju 34 svjetske Techno DJ liste, a golemi hit "Submerged" nekoliko je mjeseci držao drugu poziciju, dok ga je simultano u setove redovno uvrštavalo široko nasmijano lice Carla Coxa.
 
No u maniri toga da se sve najbolje stvari u životu polako grade do svojih klimaktičnih eksplozija ekipa iz Jungle je upravo tako strukturirala i ovu srpanjsku večer. Zagrijavanje je povjereno spretnim rukama DJ Rectoora preko susjedne nam granice s BIH. Most između Rectoora i b2b seta Jolly Jokea i Leona B biti će zagrebački Alex Halfdifferent, a potom krećemo dalje s usijanim vrući španjolskim glavama da bi se na domino techna nastavio također BIH susjed Worda i kao šlag na vrhu preuzima Pillsman.

 
No ništa nije gotovo dok debela dama ne zapjeva, a kako joj se neće još pjevati niti oko 7 ujutro ekipa drage goste i fanove zove na jednu veliku aftericu na plaži Baterijelo.
 
A što s kartama? Osjeti se slobodan navratiti u zagrebački Nargila bar 45. Riječani mogu zvrcnuti Emu Kutnjak na 0923379913, a Splićani svoje ugrabiti u Academia Club Ghetto. Za tko i kada skliz niže i naš jedini savjet je  – Pleši, pleši, pleši!
 
 
23:00 – 00:00 RECTOOR ♫♫
00:00 – 01:00 Alex Halfdifferent ♫♫
01:00 – 03:00 Jolly Joke b2b Leon B. ♫♫
03:00 – 05:00 The YellowHeads – TYH ♫♫
05:00 – 06:00 Worda ♫♫
06:00 – 07:00 Pillsman ♫♫
defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2