Skip to main content
  • 24.02.2016.

Sudar stare i nove škole u Zagrebu

Balansiraš na grbi tjedna na užetu razapetom između ponedjeljaka svijeta i tvojih dezigniranih dana slobode i bezbrižnosti.

 
Srijeda je onaj dan kada se već uhvatiš da ponekad odlutaš i gledaš u daljinu i već na stražnjem plameniku u glavi kuješ svoje vikend planove sačinjene od legure plesa, dobrog društva, sretnih jutara i umornih bedara.
 
Nakon što smo prošli vikend napunili podij Cadenze vraćamo se u nastavku, ovoga puta u srazu onog starog i onog novog. Najbolje stvari nastaju upravo ovako, kombinacijom vještine koju donosi iskustvo i svježih ideja koje donose mladice.

 
U petak te tako čeka sasvim novi klupski program Deep Expression na kojem se od površnosti odmiču Amadun, Goran Huberg aka Huby i potpuno specijalan gostPhill Dam.
 
 
"DJing nije samo umijeće ili zvanje – to je stil života!" – iz usta onoga koji vrti od 80-ih ovo se odmče od floskule i sadi se u tebe kao neosporiva činjenica. Doajen među DJ-ima Andy Madunic aka DJ AMADUN preko 30 je godina prisutan na hrvatskoj i europskoj klupskoj kao i radijskoj sceni RVG-a, 101-ice i Radio Samobora, a uz domaće podije upoznali su ga i festivali i klubovi Austrije, Italije, Njemačke, Španjolske, Češke, Slovačke, Mađarske te čitavi prsten nekadašnje Jugoslavije. Nije mu strano ni povlačiti konce iza scene tako da trebaš li organizatora ili suorganizatora bilo čega u domeni elektroničkog Amadun je tvoj čovjek. 30 godina proletjelo je samo tako, a mi ćemo podići čašu koji puta ovoga petka za barem još toliko. 
 
Goran Huber, tebi kao jahaću noćnih egzibicija poznatiji kao DJ Huby, lovi domaći zvučni val od 2003. na najboljim festivalima i klubovima koji zaslužuju tvoj naklon, a 2010. ostvaruje se i jedan san nastupom u londonskom  Ministry of Sound, a sada, nakon previše mjesečevih mijena, vraća se napokon u Savsku 141.

 
Phill Dam iza aliasa skriva Damira Laića, zaplakao je prvi puta na karlovačkim koordinatama 1977. Službena karijera započinje 1993. kada je našao svoje mjesto pod suncem na lokalnim radio stanicama na kojima je strašću i vještinom napredovao do voditelja i urednika glazbenih emisija. Bila je potrebna samo godina dana da se s radio vala uhvati rezidencije u tada najboljem klubu u gradu "Carlstad". Uslijedile su rezidencije u mnogim svetištima zvuka, uključujući i one najrasplesanije hrvatske obale Novalje. No '98. je bila prekretnica. Kako sudba to obično voli, prekrižila je Damirove životne niti s bitnim ljudima karlovačke scene i Phill Dam preuzima underground klub. Koji skriveni pogled i namiganac gramofonima i bio je zakačen, birajući posljedično house kao svoj bazični zvuk koji je danas evoluirao uz primjese deepa, tribala i tech sounda, a karijera ga je vodila za pult s domaćim velikima kao što su Ivan Mastermix, E-Base, Pero FullHouse, Mr. DJ Dario, Ludvig, Go Cut…

 
Subota, 27. veljače, stiže kao vrijeme za reanimaciju. Kao da si onaj ekscentrični gospodin doktor u bijeloj kuti i s opskurnom idejom da ćeš se smijati munjama u lice i tražiti životnu silu za ono što leži pred tobom ne bi li stvorio novi život (naravno nekonvencijalnijom metodom od one na koju si navikao). Pa zaštitne naočale, gumene rukavice, kute i luđački pogled entuzijasta donosi mladi već dobro poznati dvojac iz Velike Gorice Slicer & Dic3r. Sve ono što si žrtvovao za svoj radni tjedan oživljavju iznova na Revival of Frequency uz zvuke deep housea, tech housea, progressive housea i techna. Svestrani i s novim vjetrom i nesalomljivim optimizmom u jedrima donose svježinu i inovaciju na čvrste temelje starog i iskusnog koje smo udarili večer prije.
 
 
Savjet iz Cadenza tabora je uvijek isti: "Budi, pleši, voli!"
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk