Skip to main content
  • 12.08.2020.

Šumi šum, šumi more od gotovo sumraka do umalo zore

Ovo bi bio sinopsis za sve one koje 22. kolovoza ugodna bonaca subotnje večeri zatekne na Zadarskoj rivi.

Piše: 


"Zašto?"- pitaš. Jer konfuzno karantenozno ljeto ove godine bez presedana zahtjeva od svojih, na milost i nemilost situaciji nasukanih, podanika promjenu navika, ponašanja i rast svijesti. Pa ako rastemo, što ne bismo to učinili zajedno uz pjev sirena čiji glas se lomi pjenom na morskoj pučini?

Baš je ovo i cilj i namjera velikog i prigodno nazvanog Quarantine Summer 2020 Boat partyja pod organizacijskom i zvučnom zavjetrinom Šuma na umu uz vjetar od leđa koji pruža LuMikarta.

Vertikaliziraš li horizontalnu petlju beskonačnog dobiješ osam zima i ljeta od kada je stvarnoživotna ljubavna priča prenesena u neprekinutu floor romansu. On je Gogolesko, ona je Sylph i zajedno su tata i mama Šuma na Umu. Prvi cilj bio je unijeti nešto boje i ritma u bijeli šum partyja koji su izgubili glazbu iz vida, da bi Šum na Umu potom stasao u izazovnu misiju reanimacija i podizanja scene na noge u regijama Hrvatske gdje za elektroničare nije bilo obilja rasplesanih floorova.

Ovoga puta, u subotu 22. kolovoza vode vas na maritimno kretanje gdje se sve kreće, čak i tlo pod nogama, režući valove na višesatnoj, od masa udaljenoj, karanteni broda "Barba Ive". Barba uvijek zna što je najbolje, slušao ti ili ne, a more ima tendenciju znati sve odgovore još prije no što postaviš pitanje.

Gogolesko je jedan od onih s kojima ćeš jednako lako proplesati noć, pričati o smislu života ili diskutirati o najboljim sadnicama za pomidore. Skroman ispod zvijezda, zaljubljenik u sve ono što živi i buja pod svodom, empatski uštiman nepopravljivi hedonist, dobri duh podija i tuđih karijernih zigota, učitelj, mentor i idejni otac (š)umovanja Šuma. Sve što priroda složi ima svoj razlog pa je tako idealna zajednica ona koja spaja maskulinu i femininu kvalitetu postojanja, u kojoj god formi se ona pojavila. Muškarac je bolji kada ima razlog za što da se bori, žena je bolja kada je voljena i umnaža i transmitira sve što joj je dano u novo i mnogo.

Srce i duša Šuma, nepokrenuta pokretačica koju za putom i iza njega vodi ljubav i razumijevanje i kojoj srce kuca u ritmu neobičnih unikatnih glazbenih fuzija, te sjajno oko grafičkih rješenja iza Pixie designa, upravo je naša Sylph. U njenim setovima underground ostaje under kako bi mu srž ostala neokaljana daleko od velikih svjetala koja prže rožnice. Tako i tako kada stvarno slušaš i plešeš zatvaraš oči pa je ispod, iznad zemlje ili plutajući na vodenoj površini sasvim svejedno.

No, Šumovići ne pecaju milozvučnim decibelima uši sami, već im se pridružuju kroz godine skupljeni istomišljenici i punopravni članovi brujećeg kolektiva. S vama prema horizontu pramac stoga okreću i Blays i Nick Dhaze. Blays upada u priču poker godina u retrovizoru. Bilo je to jedno natjecanje i karakterno i sonički Blays je uzeo prvo mjesto. Jednostavan. čist, sa stvarnim sjajem u oku onoga koji uživa kada svira, postaje prekršteni Šumović Šumovski, a kada nije za pultom nalaziš ga duboko zakopanog u promo priču. Kažeš li "Bok Nikola" nakon seta vjerojatno si slušao sjajan eklektični tech-house Nicka Dhazea. U prošlosti finalist natjecanja, sada je stalni rezident Šuma na Umu jer intuicija nekada vidi više od rednih brojeva trenutnog uspjeha.

Pa upute za vaše cijenjeno biće idu ovako: Oduševljen ovim plesnim brodarenjem skokneš na Entrio po svoju kartu ovdje po cijeni od 70 kn ili pošalješ poruku direktno LuMikarti i kao "Hej! Ja bih s vama na brod". Uzmeš si dakako u obzir da ne čekaš zadnju uru jer je broj karata s obzirom na ograničenje plovila neproširiv. Sada sretan, s upadom u rukama, nacrtaš se u 19 sati na zadarskoj rivi i pređeš opnu svjetova ukrcavanjem na Barba Ivu. Mirno vam more i nemirna stopala. Šumio vam život uvijek toplim ugodnim šumom! Vidimo se.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk