Skip to main content
  • alt
  • 14.08.2017.

Tajanstveni globalni jahač pulteva Claptone u Revelinu

Nova epizoda stiže borbom kanđama i kljunom za beat iz ruku samoga Claptonea, kojeg ćeš 18. kolovoza ujedno moći uhvatiti i među kamenjem Revelina.

Piše: 


Otvoren, eklektičan, neobičan napominje kako je nadahnut svom bukom svijeta, svime što proizvodi zvuk. Svatko od nas je stigao ovdje s paketom osjetila, ali neki doživljavaju svijet isključivo sonorno, zaljubljuju se u boje glasa, zvukove vjetra u krošnjama i pucketavo svepreuzimajuće urlajuće električno pražnjenje groma.

alt

Jedna od najutjecajnijih globalnih DJ figura pakira hitove i kofere tako za dubrovačko sunce. Kako opisuje sam sebe: "U dugo zaboravljenom svijetu, mnogo generacija prije, ptici nalik forma izronila je iz drvene tame, plutajući i trepereći, kližući i sanjajući. Osvijetljena iz pozadine sjajem prelijevajućeg se svjetla, ova nerazlučiva forma nosila je očaravajući zlatnu masku. Njen dugi kljun survao se prema dolje kao invertirani rog i od tada, ljudi su se referirali na ovo mistično biće jednostavno kao Claptone."

alt
 
Na stranu mistične demagogije vrijeme je i za malo činjenica o tajanstvenom globalnom jahaču pulteva. Pretprošle godine u audiosferu kliznuo je prvi album s kojeg se rodio globalni hit, remix Grammyjem nagrađivane jazz legende Gregoryja Portera, kojeg ste ove godine mogli uhvatiti u Šibeniku. Remix je odmah preuzeo BBC Radio 1 i postao jedna od najpopularnijih traka ibiškog pijeska i spremila Claptoneu ponad kamina nagradu najboljeg producenta.
{youtube}e_YvqX-2yOI{/youtube}

Kojim nebom lete zlatne ptice? Zadržavaju se u blizini house oblaka s štukaturom funka, soula, popa i daškom indiea. Zakrabuljen, zamaskiran, anoniman u masi tijela, slobodan u svojoj neprepoznatljivosti, Claptone dekonstruira kult ličnosti koji je pomeo suvremenu elektroničku glazbu i vraća se na ishodište onoga što je esencijalno, glazbi samoj.

alt

FB Event – Claptone @ Revelin 18.08.2017.

 
Kao podrška podno krila stoje rezidenti DANCElectricPHILIPE i DJIVO.
Light Design & Visuals by: PhiberOptic, ROOK Vj
Ulaznica 150 kn.

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2