Skip to main content
  • 29.12.2021.

Tko je Jay Lumen? Techno Mađar s kojim će Boogaloo slaviti ulazak u Novu 2022.

Bližimo se Novogodišnjem slavlju u Boogaloo klubu i sva sreća ples će potrajati do dva u noći

Piše: 

Ovdje smo kako bi više saznali o mađarskom DJ-u i producentu Jay Lumenu, headlineru NYE partya u Boogaloo. Prije dvije godine smo ga intervjuirali pa evo važnijih izjava iz tog razgovora.

Jay Lumen kao dijete pohađao je klasičnu glazbenu naobrazbu te svirao violinu no ubrzo je shvatio kako ga ovaj žanr neće zadovoljiti. Čim se domogao računala počeo je eksperimentirati sa tehnologijom i softverima koji su mu bili dostupni te tako započeo svoj glazbeni put u elektroničku glazbu.

Kao producent ima devet No. 1 traka, čak 24 trake koje su ušle u Top 10 i još nekoliko koje su dostigle Top 20 na svjetskim ljestvicama. Izbacuje na najboljim internacionalnim etiketama poput Drumcode (Adam Beyer), Saved (Nic Fanciulli), OFF Recordings, 100% Pure, Octopus Records, Cadenza itd.

U intervjuu sredinom studenog 2019. izjavljuje "Sve moje trake su kao moja djeca, kao da sam na nekom spiritualnom mjestu."

Danas je Jay Lumen jedan od najnaprednijih DJ/producenta nove generacije. Njegova etiketa Footwork je jedna od najboljih novih Techno etiketa.

O sceni u Mađarskoj: "Mađarska scena je vrlo jaka. Imamoo sjajne festivale i kvalitetne evente elektroničke glazbe diljem zemlje. Naravno, imate više izbora u glavnom gradu, ali mislim da je čitava scena dobra. Mađarska je zaista suvremena glazbeno, no ako pričamo samo o elektroničkoj glazbi tada je najjači žanr techno."

Na pitanje kako opisuje svoj zvuk istakao je: "Mnogo puta čujem zapravo da je moj zvuk jednostavno Jay Lumen zvuk i veseli me to čuti. Mnogi ljudi koji prate moj rad kažu da znaju da je stvar moja još prije, no što provjere ime autora. To je techno, i da, volim techno, sve od dubljih zvukova, preko debljeg oštrijeg techno groovea, pa sve do melodičnijih elemenata, i mislim da se sve od ovoga može naći u mojim setovima.

Koja mu je najdraža traka što je napravio: "Sve moje trake su kao moja djeca, kao da sam na nekom spiritualnom mjestu, dobijem ideju i na ovom mentalnom i duhovnom platou uz trenutno raspoloženje stvaram traku. Tako da je svaka od njih kao otisak stvarnog raspoloženja."

Ako planiraš u Boogaloo znaj još i to da program kreće 31.12. u 17h.

Ulaznice su dostupne na Entrio. Party je na dva floora, a čitavu postavu zaviri niže.

Tulum završava u 2 ujutro, pa se snađi negdje do 6 kada kreće službeni after.


sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2