Skip to main content
  • 2.12.2015.

Tom Bug i nova razina postojanja u Savskoj!

Cadenza kao Cadenza čini jedino ono što Cadenza zna, ispunjavajući svrhu svog postojanja svakoga vikenda kada električni naboj jurne kroz žice zvučnika i pulteva.

 
Misija donošenja glazbe umornom tebi, misija struganja patine mondenog i svakodnevnog u mraku podija s onima koje voliš bok uz bok i uho uz uho ovoga vikenda specifično je naglašena. Zašto Sceno? 

 
Zato, dragi naš neumorni plesaču i surferu svime onime elektroničkim, jer se penjemo. Kamo to i treba li mi mapa? Totalno ne treba. Trebaš srce i dobru volju. Oni vide sve kuda je vrijedno doći, a ovoga puta ono kamo idemo je slijedeća razina. Postojanje razina nebi imalo smisla da njihova sama egzistencija ne sugerira da možeš njima uzlaznom putanjom kliziti prema gore.
 
Stoga su tvoje glazbeno grotlo Cadenze i utješno grljivi topli Šum na Umu pod budnim okom Gogoleska i njegove bolje beat polovice Sylph realizirali jednu prekrasnu ideju rođenu iz želje da vratiš nazad u svemir sve ono dobro što ti je pruženo. Next Level natječaj tako se javlja kao platforma za sve one mlade i neafirmirane duše zauvijek beznadno zaljubljene u elektroničko koje su do sada vrijedno radile na sebi, učile, vježbale, eksperimentirale i pokušavale. 

 
Ono što svijet vidi kao uspjeh javno uglavnom je manifestacija malih disciplina i vještina koje godinama vježbaš privatno. Program tako za cilj ima postati otvorena mogućnost napretka, novi karijerni korak u stupanju prema snu u kojem će svježim elektroničkim izdancima dati šansu da se po prvi puta ikada predstave žednim ušima publike i da njihov rad bude medijski popraćen. Na nove platoe divnog putujemo jednom mjesečno petkom, a prvi u serijalu evenata koje planiramo umnažati dok god ima onih koji imaju glazbom nešto za reći odvija se u petak, 4. prosinca u bujnim njedrima Cadenze i Šumovaca. 

 
Na inauguraciji jedne nove lijepe priče kao prvi natjecatelji odabrani Vlad'O, Blays i Niđo Brown. Svaki od trijade imat će 74 minute da u živo predstavi umijeće mixanja, a setove novih pupova sa obje strane kružnicom sebe opisat će Gogolesko i Sylph sami. Za detalje za sve naredne prijave skokni ovdje pa čak i ako se ti ugodnije osjećaš u mraku podija no za mixetom, podijeli s nekime kome misliš da bi ovo moglo odškritnuti vrata jedne divne priče. 
 
Ostatak tehnikalija je standard: 20 HR novaca za upad koji te natapaju i komplementarnom medicom čim skineš jaknu.
 
Subota, 5.prosinca pod krov našeg utočišta smješta se i persona ovogodišnjeg izletnika na bijeli ibiški pijesak i pod krilo velikog nasmiješenog dobrog duha elektronike Carla Coxa, Tom Bug. Naš burn Residency šampion već 14 godina neumorno ulaže svaki atom sebe u glazbu koju voli. Još dok su klinci i klinceze zujali po osnovnoškolskim i srednjoškolskim partyjima, dok se pjesme iz prikrajka vrebalo s radija da panično stisneš REC pa sve do druženja s bratom i njegovim kolegom kojeg danas poznaješ kao Groovelinea, Tomislav je gradio ciglu po ciglu ono što prsti znaju danas. 13 godina dio House Fusion ekipe, nastavlja jednakom silom i dalje lomiti led pred sobom.

 
Oko velikog ledolomca ove subote orbitira i jedna manja svježija manifestacija eletroničkog plovila. Mladi momak kojeg si do nedavna mogao zateći na partyju sebi uz bok je DJ Fran Kovačić i dok ti plešeš on velikim staklenim očima gleda prste za pultom, sasvim siguran gdje treba biti u ovoj priči. Friško s DJ Akademije i s novim pogledom na svijet oko sebe, bolji i mudriji mladac kojeg si protekloga vikenda mogao zateći kako zagrijava ekipu dok živa ne prsne za Leona B u Modulu 80, stiže tako i na floor Cadenze da još jednom uči od nekoga tko je ovdje duže. 
 
Dođi, pleši uživaj! Vidimo se i slušamo se ovog divnog vikenda! Vrijeme leti kada se zabavljaš ali i sjećanja su intenzivnija!
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2