Skip to main content
  • 24.08.2018.

U noći šišmiša bit će pun Mjesec, a Šibenik se sprema za After Cave Party

Party koji se 25. kolovoza održava u šibenskoj uvali Minerska bit će posvećen očuvanju šišmiša i to će vjerojatno biti prvi put da netko u Hrvatskoj organizira event elektroničke glazbe u njihovo ime, kažu u udruzi RatCat kojoj je nedavno zbog šišmiša onemogućena daljnja organizacija partya u prostoru The Cave, na najljepšoj novoj ljetnoj pozornici na Jadranu.

Piše: 


Taman u trenutku kad je amfiteatar The Cave na ulazu u bivšu vojarnu Bribirski knezovi postao omiljena plesna destinacija Šibenčana i njihovih turista, iz Zagreba su počele stizati informacije da u pećini pokraj pozornice možda obitavaju porodiljne kolonije zaštićenih šišmiša, kojima smeta elektronička glazba.

Projekt koji je imao sjajan odjek i veliku potporu lokalne samouprave, turističkih zajednica, medija i publike, morao je tako biti stopiran na vrhuncu uspjeha, a Šibenik je izgubio atraktivan prostor za zabavu u kojem su tijekom ljeta trebali nastupati sve poznatiji svjetski DJ-i. Razlozi zašto je grad koji kronično pati od nedostatka noćne ponude morao izgubiti tako atraktivan prostor za zabavu, i dalje su prilično nejasni jer je pećina pokraj amfiteatra stalno otvorena za sve posjetitelje i dotad u njoj nije zamijećena značajnija populacija šišmiša.

Oorganizacija partya na novoj lokaciji u ime šišmiša, dodao je, najbolji je ishod jedne ružne priče u kojoj je najviše izgubila šibenska glazbena scena, publika i turizam grada u kojemu se iza 23 sata navečer ljeti ni zimi ništa ne događa.

Kontaktiraju nas ljudi iz Hrvatske i cijele regije i ne mogu vjerovati da više neće moći plesati u amfiteatru o kojem su pisali svi relevantni hrvatski mediji. Posebno su žalosni mnogi koji su čuli za The Cave i nakon gostovanja Pionala i Tota Chiavette obavezno planirali doći u grad koji po pitanju fine elektronike glazbe doživljava pravu renesansu. Nazivaju nas strani agenti i poznati DJ-i koji su htjeli nastupiti na najljepšoj novoj jadranskoj pozornici ovoga ljeta i jako im je žao što više nema priče o kojoj su čuli sve najbolje te kroz slike i videa pratili po društvenim mrežama što se to tako čarobno u Šibeniku događa kaže Lovre Kanjer, promotor i resident RatCata koji nastupa pod umjetničkim imenom Lawrence Klein.

I zato, najavio je, slijedi operacija Minerska. U usjeku između hangara bivše vojske RatCat će napraviti jednako atraktivan program kao u amfiteatru The Cave, a njihova publika unijet će u novi prostor masu pozitivne energiju. Grad Šibenik jutros se uključio u organizaciju After Cave Party / The Drifter (Maeve) i počastit će posjetitelje besplatnim brodskim prijevozom do Minerske i natrag.

Nastupit će poznati irski DJ koji živi u Berlinu, The Drifter, Bonjasky iz Sarajeva, inače član najpoznatijeg BiH DJ kolektiva After Affair, još jedan došljak u Berlin Homeboy, inače naše gore list te Bake Junior i Lawrence Klein.
{youtube}RZMkzZMNsEg{/youtube}

Organizatori na partyu spremaju pregršt iznenađenja i najavljuju super zabavu, sve uz potporu Šibensko-kninske županije, njihovih partnera Mediteran Produkcije koja osigurava vrhunski razglas i rasvjetu, ekipe Photo Studio 82 i mnogih drugih.

Lokacija je top topova i bit će stvarno gušt plesati tamo, ali bez obzira na The Cave i ovaj novi prostor treba naglasiti da je na kraju krajeva bitna samo glazbaporučuje ekipa iz RatCat tima.

Za kraj dobru konkluziju slučaja Pećina aka The Cave dao je novinar Jutarnjeg, Miljenko Jergović: "O šišmišima kada je riječ, ne bi državna agencija štitila šišmiše da iza pećinskih priredbi stoji neki nacionalni uglednik, a ne lokalni omladinci i entuzijasti. Šišmiši postaju važni tek ako nema uglednika."

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk