Skip to main content
  • 7.10.2019.

Uz Kruder & Dorfmeister sprema se vizualni spektakl sa majstorima zanata Lichterloh

Studio Lichterloh poznat je po suradnji s velikim festivalima te zvijezdama elektroničke glazbe • Svoje vizualne atrakcije predstavit će 19. listopada u Laubi

Piše: 


Igra svjetlosti i zvuka oduvijek je bila privlačna. Mnogi kažu i da nema dobrog koncerta ili partija elektroničke glazbe bez vrhunskih svjetlosnih efekata. Pravi majstori zanata kad su u pitanju vizualne instalacije su Lichterloh, austrijski dvojac koji ćemo prvi put vidjeti na djelu u Zagrebu, u subotu 19. listopada u Laubi na nastupu Krudera & Dorfmeistera.

Lichterloh je umjetnički studio koji eksperimentira s digitalnim tehnologijama, nerijetko ih kombinirajući i s analognima. Svjetlo i prostor koriste kako bi na najbolji način stvorili ambijent kao pravi izazov za gledateljevu percepciju pa glazbena događanja s instalacijama Lichterloha postaju ne samo praznik za uši, već i za oči i mozak posjetitelja. Glavni cilj njihovih umjetničkih instalacija i animacija je pružiti publici alternativno interaktivno iskustvo.
{youtube}SXvq9hRxKrw{/youtube}

Zbog toga ih često pozivaju na velike festivale kojima je cilj povezati glazbu i novu tehnologiju poput Sonara u Barceloni ili Muteka u Tokiju. Lichterloh su od 2015. odgovorni i za umjetnički dio Lighthouse Festivala u Poreču kojem svojim čudesnim instalacijama daju posebnu nezaboravnu dimenziju. Uz brojne izložbe na kojima su sudjelovali, njihova djela se često mogu vidjeti i u mnogim klubovima, a posebno je pritom poznata suradnja s Pratersaunom, kultnom točkom bečkog noćnog života.

Na njihov rad nisu imune ni brojne zvijezde elektroničke glazbe. Sven Väth, Tiga, DJ Hell, Trentemöller, Tiefschwarz i Âme samo su neki od onih čije su nastupe uljepšali, dok su brojne videospotove napravili za austrijski sastav HVOB kojeg smo ovog ljeta imali prilike gledati u Šibeniku. Posebno rado surađuju s Kruderom i Dorfmeisterom, pa tako i na njihovoj ovogodišnjoj turneji. Djelić njihove suradnje vidjeli smo već prošle godine na sjajnom nastupu kultnog dueta na šibenskoj Tvrđavi svetog Mihovila, a za ovu prigodu u Laubi pripremaju pravi vizualni show. Posebni svjetlosni elementi bit će prikazani ekskluzivno na ovom događaju.
{youtube}qWmm4z7_AhQ{/youtube}

Kruder & Dorfmeister
će na prvom zajedničkom nastupu u Zagrebu izvesti svoj četverosatni house set kojim upravo uveseljavaju publiku na velikim partijima diljem Europe, a sve će svojom podrškom začiniti i domaća DJ legenda Felver.

FB event: Kruder & Dorfmeister 25 Years Anniversary Session

Posljednje ulaznice potražite u Entrio sustavu:
https://bit.ly/KruderDorfmeisterXzagreb

prodajna mjesta: https://www.entrio.hr/outlets

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2