Skip to main content

Velika proslava – 20 godina Laus Music slavi u Dubrovniku

Etiketa Laus Music je nezavisna izdavačka kuća koju je osnovao Haris Čustović u londonskom Brixtonu davne 2000.g.

Piše: 


Upravo ovog vikenda Laus slavi 20 godina postojanja u dubrovačkim Lazaretima ove subote 23. studenoga, gdje Haris poziva svoje dugogodišnje suradnike i prijatelje sa scene – Jeff aka Moves, Audiometric, Mili Sefic.

Koncept je uvijek bio pomicati granice i imati platformu namijenjenju umjetnicima, DJ-ima i producentima koji su kreativci. Ovaj prepoznatljivi brend underground dance glazbe ubrzo je postao jedan od najcjenjenijih etiketa. Laus je zasnovan u underground houseu i technu; šareni zvuk Lausa uvijek je bio svestran – daleko od većine glazbe s plesnog podija. Zahvaljujući kvalitetnoj produkciji i solidnoj promociji, Laus je privukao puno pažnje sa svih strana svijeta. To je rezultiralo podrškom bezbrojnih obožavatelja i DJ-a raznih profila.

Laus nikada nije odmicao od svoje filozofije na tržištu, već se radi o pažljivom osmišljavanju kvalitetnih izdanja. Do danas broji 36 djela koja su se vrtila u priznatim svjetskim klubovima. Terry Francis, Colin Dale, Dave Mothersole, Renato Lopez, Jeff Bennett, Mark Grabber, Ivan Komlinović, Marian Felver odradili su originalna izdanja, dok su remixe radili Jay Tripwire, Asad Rizvi, Marko Nastic, Audiometric, Mili Sefic, David Duriez, Tony Thomas i Circulation.

Početkom prosinca izlazi retrospektivni kompilacijski album pjesama "Magnetic Dreams" koji su na Laus Records objavljeni od 2000. do danas, kako bi se obilježilo 20 godina rada izdavačke kuće Laus.

"Ono što radimo, radimo isključivo zbog glazbe. Uz sve što smo doživjeli ili naučili, ono najbolje tek dolazi."

brejcha 1
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2