Skip to main content
  • 31.01.2019.

Velika veljača u Boogaloo klubu!

Nakon siječanjske uloge presijecanja klackalice koja te dijeli na onoga tebe iz 2018. i friškoga novogodišnjeg tebe, velika veljača stiže veća no ikad.

Piše: 


Još ledene negostoljubivosti otvorenih prostora i zakrabuljena lica šalovima omotnih ninđi skrivaju tko je plesač a tko ne u šetnji centrom, no na flooru sumnje nema i stoga klupski starješina otvorenom imena u kojem samoglasnici suvereno dominiraju zatvorenim suglasnicima zove na novi mjesec podij kontorzija.

Boogaloo tako već 1. veljače baca uho debelo na izvor domaće elektronike i u goste zove gospodina među DJ-ima i s tobom je na jednom cjelonoćnom baš nitko drugi do Mr. DJ Dario. Od 90-ih u kultu Kašine, kroz Kraljevstvo, Perfection, Old School i preko rezidencije jedne od osovina domaće elektronike The Besta, Dario je spona koja veže hrvatsku elektroničku evoluciju kroz više od četvrt stoljeća na sceni. Zagrijava te DJ Vella, upad ti je 20/30, a one damskog uvjerenja do ponoći na Mr. DJ Dario all night set upadaju free.

Noć nakon gospodina Daria Boogaloo floor dočekuje jednog prošlogodišnjeg povratnika i pod krilom Future Scope evenata stiže Jay Lumen. Lumen techna tako stoji kao centralni aranžman Beyerova Drumcodea, a kozmopolitsku mu estetiku jednako priznaju plesači Dubaija, Londona, Bugarske, Maroka, Kanade, Francuske, Austrije, Egipta… 2. veljače Mađaru se kao pult podrška pridružuju Edy C, Shipe i Sonic Illuminati.

8. veljače Boogaloo i Future Scope orijentiraju se na matrijarhalne pritoke elektronike pa kao srce večeri stiže i Napuljanka Deborah de Luca. Od konobarenja u klubovima preko zaljubljivanja u noćni život i pulteve oko sebe, Talijanka upoznaje Giuseppea Cannama, napuljskog DJ-a i producenta (Desolat – Sci + Tech – 8bit – Carillon) i izdanja uskoro ispadaju sa Sola_Mente Records. Na main flooru joj se mušku podršku daju DJ Jock b2b Shipe, Lemon i Teo Zver, dok drugi floor nose Matya, DancELECTRIC Philipe i Facho. Za detalje o upadima i paketima skok na kalendar ovdje.

9. veljače te vodi ravno u srčanu čakru techno klasika na velikom povratku desetljeće uspavane zagrebačke Direct Drive techno večeri. DIRECT DRIVE Techno Classics vraća te tako na 90-e i rane 2000-e i priče koje su se odvijale u Sokolu četvrtkom, po skrivenim underground lokacijama metropole i na plesnjacima u The Best-u u i Tvornici. Vraćamo se s mješavinom švedske škole techna, napuljskog techna, funky/tribala i Birmingham i Detroit techna, a večer nosi i originalni poker Direct Drivea  –Keopsa, CET-a, Ivana Komlinovića i Mozera, a pridružuje im se i mlađi Branos, s ponešto manje godina no u istoj zvučnoj niši. Ako si nostalgični viniloman, ovo noć je stvorena samo za tebe.

15. veljače, dan nakon specifičnog intenzivnog voljenja svog romantičnog partnera beskonačnim bombonovanjima i izjavama vječne odanosti, voli Shipea. Zašto? Zato što je vrijeme za rođendan, a gdje ćeš bolje mjesto za slavlje no ono koje nazivaš svojim drugim domom. Pa kako Shipe stupa u Isusove godine čuda za pultom su također opcija, a za to će se pobrinuti DJ Jock, Lemon, Matya, Teo Zver i Sonic Illuminati. Opaska je da se nitko neće naljutiti ako doneseš poklon, ali baš neće. Dođi na SHIPE B-day BASH.

Subotnja noć 16. veljače radi mjesto za sve i sve je na svom mjestu uz Tech Room. Gost meštar jest Rishi Ricardo, četrdesetogodišnjak iz Rotterdama koji je već s 4, dok su svi ostali jeli pijesak i kontemplirali značajnost guranja prstiju u utičnice, počeo svijet više istraživati uhom. Imao je 11 kada je house preplavio Nizozemsku kao novi zvuk promjene. Osvajanje titule najboljega na DJ natječaju daje mu priliku da zasvira na roterdamskom Fast Forward Dance paradeu, nakon čega mu je Beatloverz tutnuo ugovor da potpiše u ruke i sve ostalo je povijest. Ovom učitelju na Pro DJ školi u Amsterdamu na noć se pridružuju i E-Base leđa o leđa oslonjen s Diogenom te GoGy.

Na tri uzastopne kalendarske dvojke, 22. veljače, Boogaloo pleše uz gostovanje škotskog techno diva Garyja Becka. Neki su neobično specifični. Ne čuju uobičajene bubnjare već samo svoga vlastitoga, što im omogućava stvaranje unikatnih kombinacija nikada iskušanoga. Pa Gary tako zapinje za obiteljske stolove velikih slivova genijalne elektronike kao što su Drumcode, Cocoon i Saved, a nastaje i vlastitim uhom vođeni BEK Audio. Gospodinu Becku na ovom Futurescope izdanju pridružuju se Zoky, Shipe i Tommy Marquez.

Pa dođi i pleši s nama u veljači i dostojno zategni meso i tetive za proljeće. Rođen si gol pa nije ništa čudno da te privlači biti baš onaj koji jesi na flooru. Ne bori se protiv toga. Vidimo se!

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2