Skip to main content
  • 1.02.2019.

Uzimanje MDMA i Ecstasya stvara veliki stres

Znanstvenici Tehnološkog fakulteta Swinburne u jednom istraživanju došli su do zaključka da uzimanje MDMA ili ecstasya može biti jako stresno za organizam.

Piše: 


Koristili su uzorke kose kako bi izmjerili količinu hormona stresa kortizola i to u kosi 61 sudionika. Ispitivane skupine bile su stalni korisnici ovih supstanci, povremeni korisnici i oni koji nisu nikada uzeli ovu drogu, pa su njihovi hormoni stresa zabilježeni tijekom perioda od 3 mjeseca.

Možda su više zabrinjavajući sami rezultati za svakoga tko koristi ove supstance. Što se više MDMA ili ecstasya uzme to su razine stresa veće. Razina kortizola kod povremenih korisnika bila je 50% viša od kontrolne skupine, dok su stalni korisnici doživljavali četiri puta više stresa.

Iako ove supstance pomažu da prebrodite znakove umora, da se uklopite u atmosferu i lakše plešete odnosno socijalizirate na plesnom podiju, naše iskustvo govori da se svi ti osjećaji mogu nadvladati bez korištenja ikakvih droga.

Ako volite sebe, glazbu i ljude, plesati bez droge možete satima kao i u takvom stanju osjetiti pravu pravcatu draž partija. Preporučujemo da probate barem jednom; zbog sebe; zbog glazbe; zbog zdravlja i zbog toga što elektronička glazba danas spada u kulturu koju ćemo svi skupa prenositi na nadolazeće generacije..

Rave on!

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2