Skip to main content
  • 9.06.2020.

Veliki Future Scope Open Air na Jarunu početkom srpnja

Sami, možda usamljeni ili sasvim neusamljeni  izatvoreni s ukućanima u malu kvadraturu bez prilike za bijeg, gladni glazbe, druženja pod otvorenim nebom i plesa pod zvijezdama?

Piše: 


Dok je izolacija, samoizolacija i karanteozno bunilo bez premise kapalo sa svačijih usana, nada je i dalje pjevala svoje i tvrdila: "Opusti se buraz/sestro, i to će proći". I vrijeme razgrtanja viroidne germanofobije je stiglo te se iznova možemo okupiti.

Pa gdje bolje za prekidanje party posta od zagrebačkog osobnog mora Jarunskog jezera i s kim bolje no s institucijom glazbe i evenata utkanom u povijest domaćeg plesa, Future Scope.

Rezerviraj si 4. srpnja za Future Scope Open Air koji će rasprostrijeti zvuke elektronike vodenom površinom Jaruna od 21 uvečer do 5 ujutro i naoštri uho jer s nama je Lea Dobričić koja je preselila s podija rodnoga grada sve do rezidencije u ibiškom Privilegeu i stalnog postava na Elrow partyjima na Ibizi i u Barceloni. Stiže uz elektrificirajuću mješavinu deep housea, tech housea, minimala i techna koje neosporno preciznom tehnikom za pultom postaju jedan entitet, opipljiv i živ, a ista energija prenosi se i u produkcije koje završavaju na velikim globalnim labelima.

Petar Dundov je jedna od stijena domaće elektronike koji je svojim specifičnim pogledom na slaganje zvučnih pejzaža zagazio u sve veće klupske plesne zvijeri globusa. Golema karijera i opus uključuju i remixe za Gregora Treshera i Alana Fitzpatricka, a u setove ga uključuju i Dubfire i Ben Klock, te si ga nalazio i na Sashinom Last Night On Earth-u. Uz golemi popis labela, među najistaknutijim toplim CV crtama stoji upravo dugogodišnja ljubavna veza s belgijskim Music Man labelom.

Stiže i gospodin među DJ-ima sa stažem vjerojatno dužim od godina koje nosiš pod pojasom, Mr. DJ Dario. Dario stoji na izvoru domaće elektronike sve od ranih 90-ih u kultu Kašine, kroz Kraljevstvo, Perfection, Old School i preko držanja rezidencije u jednoj od osovina domaće elektronike The Besta. On je spona koja veže hrvatsku elektroničku evoluciju kroz više od četvrt stoljeća na sceni.

Ekipa koja ga zna i kada ne stoji pod strobom zna ga kao Stipu. U osobnoj još piše Škokić, a ti ga znaš kao DJ Jocka. Glazbena spirala usisala ga je već s 14, da bi sedamnaestica donijela rezidenciju u Pineta Beach baru, a punoljetnost je dočekao u mraku studija začahuren u produkciji. Sada još jednom plešemo uz momka koji je 2015. sjeo za trpezu Coxova i Rundellova Intec Digital-a te vlasnika Ambasador nagrade.

Tu je i Anđelko Šipuš aka Shipe, na sceni zadnjih 10 godina. Organizator je Future Scope partyja u klubu Boogaloo, te je nastupao rame uz rame s imenima kao što su Carl Cox, Sam Paganini, Marco Bailey, Cristian Varela, Monika Kruse, Dave Clarke, Valentino Kanzyani… Da ga pitaš što mu ljulja brodić i što pušta odgovorio bi ti – moderan techno s debelim bass linijama i funky ritmom.

Matya je jedan od standardnog postava Boogaloo noći, a prepoznaješ ga po grooveu natopljenim tech-house setovima koji su izrasli iz inicijalne ljubavi spram trancea. Miljenik je zagrebačke publike, nezaobilazna karika hrvatske underground scene i dio tima legendarnog projekta Future Scope.

Pa si po upade skoči na Entrio ovdje i totalno si bezobzirno uzmi u obzir da su oni najneumorniji pozvani na after u Boogaloo dok podnevno sunce ne kaže svoje. Vidimo se pod otvorenim nebom i zvijezdama koje će pozdraviti domaće i posvojene Jarunčane na ovom Future Scope Open Airu. Enjoy!

FB Event: Future Scope Open Air | Jarun [04.07.2020]

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk