Skip to main content
  • 6.10.2011.

Vikend u Lemonu uz synth pop i funk

DMSR je klupska večer kojom veličamo zlatno doba glazbe i tehnologije kasnih 1970ih pa sve do zalaska 1980ih godina: masni arpeggio-Moog Giorgio Morodera, Larry Levanov garage disco groove, robo-mantične synth sekvence Kraftwerka, bombastični TR808 kikovi Egyptian Lovera te Princeovi minimal Linn-drum aranžmani, samo su neke od poslastica sa vinila koje će za vas selektirati naši disko jockeyi.

Piše: 

Naslovna foto

Lemon


U ovu sezonu kreću Labosh, Qwerty i Le Chocolat Noir, koji su već više od deset godina prisutni na zagrebačkoj i svjetskoj sceni kao DJ-i, producenti, promotori i ovisnici o vinilu.

Le Chocolat Noir, poznatiji kao Yas, producira vokalno-elektronsku glazbu te surađuje sa Zarkoffom kao electro/EBM duet Florence Foster Fan Club. Njegov zadnji single "Bitter Sweet" izdan je na domaćoj Home Made Electronica etiketi. Le Chocolat Noir vodi i emisiju Disco Panonia na Intergalactic FM, te klubski program istoga imena. Labosh i Qwerty surađuju na nizu projekata, ranije kao Breakalicious crew, kasnije zajedničkim programom u klubu Funk i na raznim izdanjima zagrebačke Egooboo.bits etikete. Posljednji Laboshev projekt "Loop Chamber Music" snimljen je  sa jazz gitaristom Ivanom Kapecom prošle jeseni, dok Qwertyeve zadnje dvije ploče možete potražiti u katalozima britanskih Rottenrow i Breakin' Records, na kojima surađuje s electro producentom iz DMX Krewa.

Petak, 07.10. 2011.  DMSR
23:00-04:00
upad 20 kn

Resident program LEMON Club-a koji će vas rasplesati do zore uz ritmove prožete zvukovima breaks-a, broken beat-a, house-a, jazz-a, funk-a i dr.
DJ Bocca Sofistifunk preuzeo je ulogu domaćina koji će nas upoznavati sa klupskim programima i DJima koji egzistiraju van Zagreba.

Prvo predstavljanje programa ostaje u gradu i oslanja se na provjerenog gurua zabave.
DJ M.I.L.E. vas planira natjerati da zaljuljate bokove i razgibate pokočena uredska odijela, stoga ne propustite upoznavanje s programom na koji ćete se svaki mjesec vraćati.

DJ M.I.L.E. (Mile Popović), DJ-anjem se počeo baviti krajem 90-tih, čime se i danas aktivno i uspješno bavi. Svoj glazbeni put započeo je radom u Aquarius CD Shopu, gdje upoznaje i širi glazbene horizonte, što ga je potaklo na DJ-ing. Znanje i vještinu stekao je u Multimedijalnom Institutu – MAMA te ih usavršavao gažama po zagrebačkim klubovima, kafićima, festivalima, poslovnim event-ima i ostalim zanimljivim mjestima (plaže, napuštene tvornice, brodovi i sl.). Najistaknutiji nastupi bili su na: Exit festivalu, Motovun Film Festivalu, Zagreb Film Festivalu, Animafestu, DORF-u, otvorenju zagrebačkog MSU-a.
Svoj nastup prilagođava publici, situaciji i mjestu. Uz DJ-anje, također i MC-ja koristeći efekte (echo, delay, filter…) te svira udaraljke (tarabuka, djembe i egipatska tabla). Stilski je vrlo raznolik te uspješno u cjelinu spaja glazbene stilove kao što su: downbeat, trip hop, funk, house, breakbeat, funky groove, drum & bass, ethno fusion itd.

Boris Poklepović aka Bocca Sofistifunk rođen je u Splitu, a do svoje 18 godine živio je u Supetru na otoku Braču. Vrlo rano pokazuje interes za glazbom učeći klavir i gitaru, te veliko zadovoljstvo pronalazi u slušanju starih ploća.
Nakon 18 godine seli se u Zagreb. Otvaranjem Funk cluba, 2003 godine, dobiva priliku prezentirati svje poznavanje glazbe te pokreće klubsku večer koju je pod velikim utjecajem funk, jazz i soul glazbe nazvao New Testament of Funk. S vremenom Funk club je dobio kultni status, a klubska večer se i dalje održava, sada pod nazivom Sofistifunk. Svoje DJ setove ne ograničava glazbenim žanrovima ni glazbenim razdobljima, pa često kombinira stariju i noviju produkciju provlačeći tako jazz, funk, disco, hip-hop, breaks, d’n'b, broken’beat i house glazbu u svojim nastupima.

Subota, 08.10.2011. LEMON FUNK with DJ M.I.L.E.
23:00-04:00
upad 20 kn

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2