Skip to main content
  • alt
  • 10.03.2014.

Vince Watson uskoro u Zagrebu

Iz Amsterdama u Zagreb doskora stiže škotski techno/house producent i DJ Vince Watson, a odradit će live nastup ispunjen jedinstvenim zvukovljem.

 
Vince Watson u glazbi je od tinejdžerskih dana kada je na srednjoškolskim zabavama vrtio setove ispunjene hip hopom i ranim houseom, a istovremeno je polazio poduke iz klavira na Kraljevskoj akademiji za umjetnost, glazbu i dramu u rodnom mu Glasgowu. Utjecaji mladenačkog mu glazbenog ukusa čuju se itekako u njegovoj produkciji koju odlikuje elegantna i zavodljiva ambijentalnost koja pak proizlazi iz njegove umješnosti na klavijaturama i umijeću spajanja klasičnosti sa suvremenom elektronskom glazbom.
{youtube}JwHCuJ0MuLw{/youtube}
 
Kao glazbene uzore Watson navodi Herbieja Hancocka, Derricka Maya i Jeana Michela Jarrea, a prvi mu je EP, "Innovations", izašao davne 1995. godine na labelu Davea Angela, Rotation Records da bi mu 1999. godine izašao debitantski album, "Biologique". Škotlanđanin je otada nanizao sedam albuma, a najnovijeg je datuma onaj "Serene" iz 2013. godine izašao na labelu Pyramids of Mars. Watson i sam ima label, Bio Music, na kojem su dosad izdavala imena kao što Carl Cox, Laurent Garnier, Kirk Degiorgio ili Shawn Rudiman, a nedavno je pokrenuo i sestrinski label, Everysoul.
{youtube}achNcI0SL0s{/youtube}
 
Vincea Watsona ulovite 12. travnja u zagrebačkom Mikseru, a detalje objavljujemo uskoro. Prije 16 dana snimio je ekskluzivni mix za Electronic Beats, kojega možete poslušati u nastavku.

Tracklist:
Force/Emerge – Valo – Counterchange
Vince Watson – Its Not Over – Planet E
Heiko Laux – Souldancer 2014 – Kanzleramt
Timo Maas – Tantra – Rockets & Ponies
Vince Watson – Paradise – Poker Flat
Lorca – Naoko – Pitchfork
Steve Bug – The Arpeggio – Poker Flat
Laurent Maldo & Jules Wells – Lights In The Dark – KMS
Michel De Hey vs Mirko – Some Change Please (Pitto Remix) – Hey!
Legowelt – Fundamental Superstition
Gregor Tresher – Nightcolours (Vince Watson Edit) – Break New Soil
 

wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2