Skip to main content
  • 30.07.2019.

Vitez Toolroom Recordsa, Mark Knight u Byblosu

Istarsko plesno srce otvoreno još 1966. kada nisi ni iskra u očevom oku bio pleše i dalje u porečkoj Zelenoj Laguni na broju 1, a trećega kolovoza za pultom se odvija viteška igra.

Piše: 


Gdje se to u 19. ljetu 21. stoljeća susreću viteški i plesni puti? U Poreču. Vitez naše današnje priče ne spašava dame u nevolji, ne provodi vikende lašteći oklop i ne treba kljuse kojim luta krajolikom u potrazi za zmajevima.

Ono što pali i njegov osobni oklop od neuroze svijeta jest glazba, a mač je zamijenio utičnicom i pultom. Njegovo ime je Mark Knight i 3. kolovoza staje za porečki najpult Byblosa pod krilom New Power Vibe plesnjaka čiju povijest i sadašnjost slobodno istraži iz usta osnivača ovdje.

Od klinaca koji je '93. visio u Rhumba Baru na Garage City partyjima i opsesivno preslušavao trake MK-a, Masters at Work i Todda Terryja sve do DJ-a, producent-a, vlasnika izdavačke kuće i biznismena kojeg je i Beatport okrunio lovorikom drugog najprodavanijeg umjetnika svih vremena s 8 hitova na prvom mjestu i vrtoglavo uspješnim izdanjima na Suari, 1605, Stereu i dakako vlastitom najdražem mu djetetu – Toolroom Recordsu.

Toolroom se rodio 2004. i od tada plovi na čelu kvalitetom izdanja i vizionarskim okom i vjeruje da je moguće toliko toga izvan generičkog bazena običnog. Uspjeh Toolrooma Mark Knight pripisuje i tome da ga nikada nije želio prodati, čak ni kada je SFX išao uokolo i kupovao sve što je vrijedilo, jer je osjećao da bi se vizija razrijedila i da ne bi imao nikakvu kreativnu kontrolu nad labelom koji svojim radom već 15 godina održava u vrhu svjetskog uha. Prije nekoliko godina spontano se estetski vraća korijenima i čistom klupskom underground zvuku.

Odrastao podno kazaljki Big Bena, vjeruje u slobodnu diseminaciju znanja i kaskadni učinak obrazovanja onih koji tek kreću pa je Toolroom i mjesto za profesionalne tutoriali, a osjeća osobnu odgovornost kada jednom stane za pult da se ne miče 5, 6 sati jer je sve ispod toga pljačka kreativnosti. Smatra kako je smanjenje standardnog vremena trajanja seta prirodni produžetak logika instant zadovoljenja želja i gubljenja sposobnosti zadržavanja pažnje na nečemu duže od 30 sekundi koja se dogodila na svim razinama društva.

No Mark vjeruje u povratak promišljenijih mesnatijih svirki techna i tech housea, koji su uvijek preferirali duži format. Radio Toolroom bi se dakako ubrojio u favorite svjetskog elektroničkog uha s 13.5 milijuna slušatelja u preko 60 zemalja, a na iTunesu upada u 20 najutjecajnijih podcasta ikada.

FB EVENT: Mark Knight at Byblos Porec Croatia

Za noć 3. kolovoza uz viteza Toolrooma ovdje su u podršku i Unique , Damir Hoffman i meštar ceremonije Alex Donati, a upade hvataš na Byblosovom webu ovdje.

Idi pa vidi, dođi pa pleši… Vidimo se u Byblosu!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Byblos :: Poreč :: Croatia (@byblosporeccroatia)

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk