Skip to main content
  • alt
  • 11.11.2014.

Zabiela upravlja Cirkusom

Tamo gdje su ljubljančani nekada mogli navratiti u kino Vič na neku projekciju danas mogu plesati do zore. Projektore i platna zamijenile su mixete i svjetla.

 
Klub Cirkus možda vam neće donijeti plesačicu na trapezu, snagatora koji savija šipke ili klauna crvenog nosa i predimenzioniranih cipela, ali donosi nešto mnogo bolje. Kako svi oni koji pohode svadbe znaju, slavlje koje traje ispod 24 sata se uopće ne broji, pa je Cirkus svoju rođendansku feštu rastegnuo na cijelu prvu polovicu studenog. Na kraju je stavio šlag na fantastična gostovanja pozvavši i Jamesa Zabielu na puhanje rođendanskih svijećica 14. studenog.

alt

 
Meštar ceremonije pojavit će se na jednoj od inačica sada već tradicionalnih ” Welcome to my house” partija. Zašto se neopisivo veselimo Zabieli i skupljamo carpool ekipu da zapalimo preko granice? Zato jer iza imena Jamesa Zabiele stoji 15 godina iskustva, zato jer je on jedan od rijetkih ljudi na sceni koji poznaje apsolutno sve mogućnosti koje mixeta pruža i neprestano ih gura sve dalje surađujući sa Pioneerom na izradi nove i moćnije opreme i zato jer njegovi setovi imaju dušu, zato jer nisu načinjeni da pokupe pljesak masa već da vas natjeraju da osjetiti nešto i izgubite se u tonovima.
 
Njegov put započeo je 2000. pobjedom na DJ natjecanju koje je odškrinulo vrata i pokazalo mu kako je zaista moguće živjeti san. Uskoro ga je zamijetio i Sasha i uzeo pod svoje kao metaforičkog Hlapića. Uspjesi su postajali sve veći i James je 2012. odlučio okruniti karijeru otvaranjem vlasitog labela Born Electric, pod čijim imenom je već nekoliko puta održavao label nights plutajući u Spaceu s gostima iz  Modeselektora i Shackletona i producentima kao što su Midland i Scuba.

alt

 
Dvije godine bijelog šuma i studijske pauze što se tiče autorskih radova presjekao je nešto osobnijim zaokretom u zvuku i nastaje nova traka “The Healing”. Jednako elektonička koliko i  organska, glazbeni kiborg emocija i stroja, duboka, odvažna, slojevita i jaka, povest će vas nešto dublje u Zabieline unutarnje svjetove. Duboki basovi, ledeni tonovi, hipnotičke melodije i onostrani efemerni vokali… sve se ovo nalazi u arsenalu gospodina Zabiele koji ponovo slijeće na slovensko tlo nakon dugih 7 godina.
{youtube}jkNJTm9N_ro{/youtube}
 
Podršku Zabieli dat će gazda šatora, rezident “Welcome to my house” serije, Buchan kao i pobjednik slovenske inačice Residency natječaja 2013. Nikashy. Ako ste za koji free upad odgovorite nam na jedno pitanje. Dakle, kako se zove Zabielin label osnovan 2012.? Podijelit ćemo 2×1 kartu pa si pozovi par frendova da ti lajkaju komentar jer oni s najviše likeova spremaju karte u džep. Dobitnike objavljujemo u četvrtak kada sunce sjedne u zenit. 
 
Dođite, uživajte, dobro nam došli u kuću, ne trebate se izuvati i osjećajte se kao doma.
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2