Skip to main content
  • 12.06.2019.

Zagrebački Bass Culture Sound System na otvaranju 17. Sesplasha

I dok brojimo ples kazaljki do novog Seasplash festivala i posebnog exodus izdanja koje će se ove godine po prvi put održati na novoj festivalskoj lokaciji – rtu i sanjivoj plaži Martinska, momci iz Zagreba već planiraju.

Piše: 


Tko su, što su i zašto su? Bass Culture Sound System sjajni su i ujedno i prvi domaći dub reggae sound system nastao sada čini se tako tako davne 1999. I dok je svijet vrištao u Y2K panici, oni su samo svirali i svirali, a njihovo je ime svijet neodoljivo podsjećalo na u legendu upisani treći album Lintona Kwesi Johnsona.

U ovo doba kultura basa češće je smatrana samo uhu ugodnom sadašnjošću s manje razumijevanja da je njena estetika ishodište mnogih grana klupske glazbe  ukorijenjene u karipskim soundsystemima.

Postani dio vesele volonterske obitelji 17. Seasplash festivala

Bass Culture je tako kroz godine stvorio prepoznatljivi zvuk koji u fuziju stavlja naslijeđe stare škole rootsa i reggaea sa svježijim pritocima suvremenih inovacija elektroničkog duba i junglea. Najznatiželjnije uši za ovaj plodni zaobljeni ludo plesni zvuk našle su se u Močvari i SKUC-u gdje su gospoda uhvatila mjesečne rezidencije, da bi pogledom na vremensku crtu na jedan stari flyer sasvim prvog Seasplasha također zatekao njihovo ime. Dugo vremena, duga zavojita glazbena loza i najbolje od soundsystema – sve u jednom.

Bass Culture ćeš pronaći na genijalnom zagrijavanju uha na koncertu otvaranja 17. srpnja gdje će se plesati na jednoj od najljepših domaćih pozornica na otvorenom Tvrđave Sv. Mihovila  Uz Bass Culture zvučnicima će liti i prvi domaći autorski reggae bend Brain Holidays i genijalno gostovanje New York Ska-Jazz Ensemble.

Za otvaranje na tvrđavi i za konkretni upad na ludičko glazbeno prskanje Seasplasha samoga, od 18. do 21. srpnja na Martinskoj, uz domaće i strane prskače upade nalaziš baš ovdje na Entriu, a sve detalje i ugodna digitalna uhođenja informacija možeš uhvatiti na službenim stranicama Seasplasha. Dobro nam došli na tvrđu, dobro nam došli na plažu, dobro nam došli pod zvučnik!

Otvorene prijave za besplatne radionice na 17. Seasplash festivalu

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2