Raspored glavne pozornice 17. Seasplash festivala kao i nova imena

Utorak, 07 Svibanj 2019

Ostalo je nešto više od dva mjeseca do početka 17. Seasplash festivala, posebnog exodus izdanja, koje će se ove godine po prvi put održati na novoj festivalskoj lokaciji - plaži Martinska kod Šibenika od 18. do 21. srpnja.


Seasplash se tako pridružuje inicijativi od šest festivala koji će se održati na toj novoj festivalskoj ljetnoj destinaciji. Ususret novom izdanju, Seasplash je upravo objavio nova imena koja će nastupiti na glavnoj festivalskoj pozornici - MainSplashu, kao i raspored te pozornice po danima. Niz novih međunarodnih i domaćih izvođača povezuje činjenica da se radi redom o višečlanim bendovima i actovima. Oni se pridružuju najvećim imenima festivala kao što su: Lee Scratch Perry, Scientist, Mad Professor i Dub Pistols.

Bamwise

Srpski roots reggae bend Soulcraft, sastavljen je od iskusnih reggae glazbenika koji su više od dva desetljeća prisutni na sceni i inspirirani roots reggae zvukom ’70-tih i ’80-tih godina prošlog vijeka. Od 2017. Soulcraft započinje suradnju s reggae vokalom Ras Mc Beanom iz Gvajane, s kojim i po prvi put nastupaju na Seasplashu.Još jedna mnogočlana glazbena poslastica stiže iz Francuske - veseli osmeročlani francuski bend Joke, koji na jedinstven način spaja rock, funk, dub, reggae, hip-hop, ska i punk glazbu. Nešto brži i žešći zvuk na Seasplash donose njihovi zemljaci Dubamix, koji naginju electro-dub, UK steppa i drum'n'bass žanrovima, a čiji će ovo biti premijerni nastup na festivalu.Po prvi put na festival stižu i talijanski Patois Brothers čiji je zvuk inspiriran umjetnicima kao što su Bob Marley, Johnny Clarke i Black Uhuru. Hrvatsku dub scenu predstavit će petočlani bend Bamwise koji kombiniraju jamajkanskim dub i reggae zvuk sa svježim elementima suvremene elektroničke glazbe. Vraća se i bend koji je prošle godine oduševio publiku svojim obradama roots-rock-reggae-dancehall-ska-dub hitova - One Dread. A po prvi put na pozornicu Seaslasha penje se i trap bend iz Zagreba - High5, koji su svoj status sjajnog live benda zacementirali s dva odlična albuma.

Bamwise

Jednodnevne, vikend i grupne ulaznice od sada u prodaji

Od sada uz festivalsku ulaznicu koja uključuje četiri dana programa u prodaji su jednodnevne (jedan dan po izboru), vikend (vrijede za petak i subotu) i grupne ulaznice za Seasplash festival. Ako ti i tvoji prijatelji kupite četiri ulaznice, petu vam poklanja Seasplash festival. Uz svaku vrstu ulaznica kampiranje je besplatno.

Do sada najavljeni izvođači:

LEE SCRATCH PERRY, SCIENTIST, MAD PROFESSOR, DUB PISTOLS, RAS MC BEAN & SOULCRAFT, NEW YORK SKA-JAZZ ENSEMBLE, VIBRONICS, EDO MAAJKA (SUPPORT BY FRENKIE & DJ SOUL), CAUSE4CONCERN, JANAKA SELEKTA, KRAK IN DUB , JAH FREE, DIGITRON SOUND SYSTEM, BRAIN HOLIDAYS, JOKE, DUBAMIX, BAMWISE, BASS CULTURE, WARRIOR CHARGE, PATOIS BROTHERS, ONE DREAD, MOBY STICK, KALI FAT DUB, BANANA ZVUK, HIGH5, BOCA SOUND SYSTEM, SAPLEO, INKA, PLUVIO, FULLSTEP PHILMainSplash Stage

Četvrtak / Thursday, 18.07.
LEE SCRATCH PERRY & SCIENTIST & MAD PROFESSOR
PATOIS BROTHERS
MOBY STICK

Petak / Friday, 19.07.
CAUSE4CONCERN
KRAK IN DUB
JANAKA SELEKTA
KALI FAT DUB
HIGH5

Subota / Saturday, 20.07.
RAS Mc BEAN & SOULCRAFT
VIBRONICS
JAH FREE
BAMWISE
ONE DREAD

Nedjelja / Sunday, 21.07.
DUB PISTOLS
EDO MAAJKA (support by Frankie & DJ Soul)
JOKE
DUBAMIX

Raspored glavne pozornice 17. Seasplash festivala kao i nova imena