Skip to main content
  • 3.05.2019.

Zvuk svibnja u Zagrebu aka Boogaloo raspored

Zakrabuljene šal nindže stvar su etape iza nas kako svibanj (maj, za one s malo starijim rodim listom) sviće nad glavama Zagrepčanki i Zagrepčana, čineći ono što proljeće čini – budeći nemire.

Piše: 


Svoje nemire već poznaješ i znaš da ih ne možeš ušutkati osim na podiju (postoje još neki načini, no nećemo dublje u njih). A Boogaloo, starosjedilac klupskog zagrebačkog srca, sasvim razumije i slaže ti novi svibanj raspored. "Gdje" već znaš jer lokacija je na istoj adresi gdje je još OTV stvarao sjećanja, a mi smo ovdje za tvoj "tko" i "kada" u tome "gdje".

Pa prvi "kada" pada na petak, 3. svibnja, a u Boogaloo stiže domaći predstavnik nove generacije pred uhom svijeta DJ Jock [Intec – Phobiq – Pornographic – Suara]. Nedavno je proslavio 10 godina na sceni, Ambasador nagrade skuplja kao Pokemone, stvorio je klupsku večer Roots, a sretneš li ga ispod pulta zavoliš ga sasvim jednako kao za njime. Rođenom Splićaninu zagrebačku podršku noći pružaju Shipe, Dave Floyd i Sin.

Nakon što pođeš kući da oporaviš oko, frontalni režanj i uho, vraćaš se u subotu, 4. svibnja na novi, već ti tako dobro u kosti upisan, zvuk Tech Rooma. Tvoji domaćini su Gogy, Pintha Indahouse, Diogen i E-Base.

Protrčiš vremenskom linijom naprijed na 10. svibnja i imaš onaj OMG!!! trenutak jer petak je stigao još jednom (svaki ponedjeljak se ovo čini sasvim malo vjerojatnim), a na flooru Boogalooa sve je živo na Resident Nights gdje se okupljaju dobro ti poznati stilobati Boogaloo noći i dio inventure podija Shipe i Matya.

Na magičnu 11-icu dana svibanjskoga, skokneš u chill suboti na Ful Kul buvljak koji traje do 6 uvečer, ugrabiš si koju ploču i novu proljetnu stvar koju ćeš obožavati, te tada navečer odereš koliko te kosti nose uz srebrnog lisca lukavo inteligentne domaće elektronike u njegovom sirovijem povratu na iskon stvari zbog kojih je zavolio voli elektroniku – Pero Fullhouse vrti kao Skeptik, a pridružuju se i Zoky i Eggy.

18. svibanj subota je čitav dan i vrijeme je za transformaciju floora zatvaranjem Future Scope sezone koja je grijala u hladnijim mjesecima. Future Scope Season Closing stiže tako u dvofloornoj formaciji gdje glavni floor nosi legendarni berlinski producent i live performer – Alexander Kowalski, uz podršku F.O.R.M. live, Shipe-a,a tu je i Teo Zver. Drugi floor nosi posvojeni tata svih techhousera, miljenik zagrebačke publike, pionir britanskog tech housa te osnivač kultnih Wiggle večeri – Terry Francis, kojem podršku daju Herya i Senno b2b Sin.

Na finu okruglu brojku 25.5., kada asfalt već počinje gorjeti mržnjom tisuću ljepljivih sunaca na flooru je cool uz nešto vruće iz Kolumbije. Juliana Aristizabal u elektroničkom poznata kao Juli Aristy, osvajačica je nekoliko nagrada, na sceni od 2006. i stiže s potpisom tamnih synthova i dinamičnih bass vibracija, a uz nju za putom su i Teo Zver i Sonic Illuminati.

Ovim putem osjeti se službeno pozvanim i na ispraćaj posljednjeg svibanjskog dana 2019., dakako tek kada zađe sunce. Zalazak signalizira pripremanje Boogaloo mašina za Kanađanina Damiana Jacuka na sceni poznatoga kao D-Unity. Samouk, sposoban, brz i fokusiran kao snajper, noć dijeli s DJ Jockom, Shipeom i Gogyjem Hanzevackim.

Pa s tobom, za tebe, naš, svoj, tvoj  – Boogaloo zove u još jedan fenomenalan mjesec plesa, jer svaka priča je toliko bolja ako je podijeliš s onima koji točno razumiju svaku notu i nijansu. Dobro nam došli u svibanj u Boogaloo-u.

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2