Skip to main content
  • 2.04.2019.

25 godina rada Dalton Trance Teleport okrunio mini albumom

Nakon 25 godina putovanja diljem svijeta na više od 200 različitih lokacija, Dalton Trance Teleport se odlučio okušati u produkciji.

Piše: 


Glavni ,,krivac " je Tesla Principle, koji ga je natjerao da počne. Mini album "Idea" izlazi za londonski Tandava Records 6. travnja. Inspiriran je putovanjima sa svih strana svijeta. Tako baš i zvuči. Chill, dub, downtempo world music. Bit će u digitalnom formatu na svim shopovima i CD koji možete naručiti na: daltongoa@gmail.com. Promocija IDEA mini albuma će biti na jednom od najboljih i najstarijih europskih eventa Snow'n'cottage na 2200m u Švicarskoj. Nastupaju Juno Reactor, Prana, Rastaliens, Tsuyoshi, UX…

Kako navodi Nenad Đorđević svima poznatiji kao Dalton ima sreće jer se organizatorima svidio album pa je promocija istog dana kad album i izlazi. Nastavak je nakon tjedan dana na njegovom rođendanskom partiju u Švicarskoj gdje putuje sa Lunar Dawn ekipom. Nakon toga slijede open air eventi i festivali.

A evo što je još izjavio:

"U ovih 25 godina na sceni možda je najteže ostati čovjekom kakvog cijeniš. Ne prodati se i ostati vjeran idealima. U nekom trenutku shvatiš da većina profesionalnih DJ-a/producenata, onih koji poput mene žive od toga, ima cijelu mašineriju iza sebe: agenta, PR-a i reklamu – sve to olakšava posao, ali te i udaljava, gubiš neposredan dodir s ljudima. Poznajem mnoge DJ-e koji su se tomu prepustili, koji se ponašaju poput razmaženih dr……., koji izvoljevaju, zahtjevaju…Tome se odupirem. Za to je potrebno mnogo vremena i strpljenja, ali je i uspjeh potpuniji. Godine takvoga rada rezultirale su čvrstim drugarstvom s ljudima širom svijeta.

Zajednički nastupi jesu trenutci u kojima doneseš konačan sud o umjetniku

Sviđa ti se njegova glazba, ali shvatiš da je kao osoba nevrijedan pažnje pa digneš ruke od njega jer bez ljudskosti ne može biti kompletan glazbenik. Poseban mi je užitak bio nastupati s Banco de Gaia. Od samih izvođača još su mi draži ljudi koji organiziraju neke festivale, od volontera do vozača. S mnogima održavam kontakt, družimo se i posjećujemo. Posebno su mi drage ekipe anarhista iz Švice, još par organizacija također iz CH, ljubazna ekipa iz Beiruta i najgostoljubiviji domaćini iz podnožja planine Fuji u Japanu ☺

Bilo je i puno smiješnih situacija.

Za festival u Norveškoj Skogtroll lijepo su nam rekli da će se održati u bajkovitoj močvarnoj šumi gdje žive mitološki trolovi. Većina izvođača nije baš ozbiljno shvatila dio o močvari pa smo na + 3C skidali obuću i podizali hlače te bosi do koljena gacali po močvari.

Aerodromskih zgoda i nezgoda uvijek ima, a posebno što službe sigurnosti na Balkanu nas s dredovima uvijek gledaju kao na građane drugog reda. Smiješna je situacija bila na ulazu na aerodromu Rafik Hariri u Beirutu kad su me zaustavila dvojica iz sigurnosti, jedan od metar i žilet, a drugi 2,10 visine. Zahtjevali su da svoju drvenu ogrlicu skinem kako bi prošla kroz skener na security checku. Nakon skenera ogrlica je zapela među kotačićima. Prišao mi je onaj visoki i savio se sa mnom pogledati među kotačiće ispod skenera. Ne vidjevši ga, ja sam se naglo uspravio i pritom ga udario koljenom u glavu. Čovjek je pao, a na mene je skočilo deset naoružanih vojnika sve dok visoki nije objasnio da je sve u redu.

Pored promocije svog prvog izdanja, u dogovorima za još neke festivalske datume u 2019. Bit će zanimljivih gostovanja u Norveškoj, Armeniji te nekolicini europskih festivala. Pronalazim dobre ploče i pripremam nastupe s novim chill trakama koje još sređujem. Zahvalan sam obitelji i prijateljima i publici koji su mi pomogli u ovih 25 godina.", zaključuje Dalton Trance Teleport.

Članak je izašao u dnevnim novinama Novi List

brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop