Skip to main content
  • 5.10.2021.

Croatian Blue – debitanska kompilacija Eddy Ramicha

BBE Music predstavlja Croatian Blue, debitantsku kompilaciju DJ-a i producenta Eddya Ramicha, na kojoj se nalaze izdanja nekih od najboljih glazbenika i producenata iz naše zemlje, od kojih su mnogi snimili ekskluzivni novi materijal posebno za projekt.

Piše: 


Osnivač Kontrapunkta, jedne od najdugovječnijih klupskih večeri u Zagrebu i voditelj emisije na gradskoj radijskoj postaji ‘101’ već 18 godina, Eddy Ramich već tri desetljeća zagovara sjajnu glazbu u Hrvatskoj i šire.

Sada s prebivalištem u Berlinu, Ramichevi duboki korijeni na hrvatskoj glazbenoj sceni omogućili su mu da predstavi neke od najuzbudljivijih talenata iz Hrvatske na ovom besprijekornom i pomnom izboru glazbe.


Eddy Ramich @ RBMA stage, Terraneo Festival
Photo credits: © Tomislav Moze/Red Bull Content Pool

Uz pomoć svog prijatelja Jana Kinčla, Eddy je počeo tražiti neobjavljene pjesme nekih od svojih omiljenih izvođača te tražiti i originalna djela za album.

Usredotočujući se na svježe kreativne rezultate koji dolaze kroz hrvatsku glazbenu scenu, album luta od opuštenih balearskih zvukova i tromog jazza, do Chicaga i Detroita pod utjecajem Housea i melodičnog techna.

“Bilo mi je jako uzbudljivo prirediti ovu kompilaciju za jednu od mojih omiljenih izdavačkih kuća, BBE Music”, kaže Ramich. “Trenutak nije mogao biti bolji jer je to bilo neposredno prije izbijanja epidemije COVID-a, pa je album naslikao sliku neposredno prije nego što se svijet zauvijek promijenio. Ovo može biti samo snimak trenutne hrvatske scene. Zaista sam znatiželjan što budućnost nosi za zvuk iz Hrvatske. Uživajte u ovom malom pogledu u kristalnu kuglu. ”

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2