Skip to main content
  • 29.08.2019.

Damir Ludvig, Everbeatz i algebra

Nije priča o povratku u školske klupe, no učiš dok si živ tako da bi jednako lako to i mogla biti, ali ova Instant Algebra bit će ocijenjena jedino tvojim uhom.

Piše: 


Izvan slova i simbola ispisanih na beskonačnim stranicama bilježnica, prepunih kuteva sa žvrljotinama kada nisi obraćao pažnju na ploču, nova algebra nastaje kao elektronička jednadžba gdje s druge strane jednakosti stoji zajednički trud Damira Ludviga i kolege mu Everbeatza.

Oboje rođeni u glavnom gradu tvoje zemlje i odrasli pod zagrebačkim nebom, spojeni su karakterno-glazbenom crtom i rođeno je prijateljstvo i zajednički put u glazbi, da bi ponešto izgubili kontakt u tinejđerštvu. No digitalne brzine i telematika prostora i informacije poništavaju udaljenosti i momci se iznova spajaju te razmjenjuju iskustva osobnih razvojnih puteva u audio produkciji te u posljednjih nekoliko godina spajaju vještine kroz nekoliko produkcija, pa je i njemački časopis Faze Mag složio Top 10 listu Damirovih i Everbeatzovih odabira u kojima se nalaze i njihove produkcije.

Novo trotračno izdanje "Instant Algebra" rođeno je s u Münchenu baziranog labela smirenog napretka strukture i informacije  – ZEN DNA –  koji voli avangardnu downtempo elektroniku u fuzijama s utjecajima duba, chill-stepa, Lo-fia i ambienta. Damirova i Everbeatzova estetska gimnastika sjajno se uklopila te je, inspirirana raznolikim stranama urbanog života, prikazala futurističke zvučne pejzaže koji se ne zamaraju trenutnom potražnjom onoga što je popularno. Željeli su stvoriti nešto čisto, njihovo, viziju postojanja jednog modusa umjetnosti koje su provukli kroz naslovnu traku "Instant Algebra", potom "Deeper Dozen" i više joj dub orijentiranu sestrinsku traku "Dubby Dozen". Na preslušavanje i po svoj primjerak slobodno skokni na Traxsource ovdje.

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2