Skip to main content
  • 17.11.2022.

Eksperimentalni album Nenada Vilovića nakon 37 godina ugledao je svjetlo dana

Album iz naftalina, dočekao bolje vrijeme i objavu

Piše: 

Splitski skladatelj, aranžer i producent Nenad Vilović objavio je album “Prizma”. Album je snimljen 1985. koji do sada nikad nije objavljen niti javno izvođen jer prema autorovoj procjeni, javnost tada nije bila spremna za njega.

Radikalni odmak od pop-produkcija tipičnih za bivšeg višestrukog pobjednika, a potom i voditelja Festivala zabavne glazbe Split, Nenad Vilović je učinio snimivši potpuno instrumentalni, elektronski i ambijentalni album. Svaki instrument na ovom albumu, njih gotovo 40, odsvirao je sam. Također ih je i snimio, producirao i miksao u vlastitom studiju NV.

Čuo ga je tada samo jedan novinar Slobodne Dalmacije i pohvalio ga, no to nije spriječilo Vilovića u odluči da taj materijal, nakon odbijenica nekoliko diskografskih kuća koje su ocijenile da je „previše eksperimentalan“, povuče i s objavom pričeka neko drugo i bolje vrijeme.

„Prizma“ je pronašla svoj put do svijeta putem ekskluzivnog vinilnog izdanja kojega je posebnom audiofilskom tehnikom direktnog metalnog urezivanja pripremio njemački studio Pauler Acoustics. Mastering originalnih vrpci potpisuje Antony Ryan iz Danske, dok je dizajn i crtež omota i naslovnice ploče izradio američki autor Eric Adrian Lee. Album  u izdanjuFox & His Friends Records se pojavljuje krajem studenog, dok ju je na digitalnim platformama moguće čuti putem Believe SAS distribucije.


Album će bit predstavljen i splitskoj publici. KLMF priprema prezentaciju prvog izdanja instrumentalne ploče Nenada Vilovića u petak 2. prosinca u Domu mladih Split s početkom u 18h. UZ samog autora, na predstavljanju će govoriti Željko Luketić i Leri Ahel iz izdavačke kuće Fox & His Friends Records.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by klfm.org (@klfmorgborg)

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2