Skip to main content
  • 26.05.2020.

Eminentni glazbenici alternativne scene na albumu Sunrise Sessions

Kolektiv Sunrise Sessions iz Zagreba već 5 godina priređuje svirke po zagrebačkim klubovima u kojima sudjeluju najeminentiji glazbenici iz tzv. alternativne scene.

Piše: 


Posebnost njihove glazbe je u tome što se ona postupno stvara na pozornici u trenutku izvedbe i što svaki koncert svira druga četvorka od njih dvadesetak. Kombinacije glazbenika su mnoge i rijetko se dogodi da se ponovi ista postava. Koncerti su uglavnom organizirani u ciklusima sezone, a povremeno se pojavljuju i posebna izdanja – edition.

Ovaj album vrlo je posebno izdanje jer se ne glazbeno stvaranje nije odvijalo na pozornici, na zajedničkom prostoru, nego, izolirano. No, glavne smjernice su ostale iste – zajedničko stvaranje i veliki međusobni respekt. Ovo "izdanje" Sunrise Sessionsa podijeljeno je u 5 grupa koje su određene posve proizvoljno (lista glazbenika je napravljena pomoću True Random Number Generatora (TRNG) koji generira duboku razinu proizvoljnosti iz atmosferske buke).

I: Hrvoje Klemenčić, Zvonimir Šestak, Toni Starešinić, Nenad Kovačić
II:  Pavle Jovanović, Luka Čapeta, Daniel Kadijević, Leo Beslać, Grgur Savić
III: Konrad Lovrenčić, Domagoj Leljak, Ivar Roban Križić, Janko Novoselić
IV:  Edi Cipal Grubišić, Elvis Penava, Goran Delač, Viktor Slamnig
V:  Borko Rupena, Mirsad Dalipi, Ivan Kapec, Hrvoje Galler

Tako se svaki glazbenik našao u jednoj novoj, nepredviđenoj sredini, i na taj način se pokušala prizvati nepredvidljivost čitavog stvaralačkog procesa koje im je inače prirodno za uobičajene susrete na pozornici. Sunrise Sessions kolektiv čine glazbenici koji dolaze iz  eminentnih hrvatskih sastava (Kozmodrum, Chui, Mangroove, Afion, Porto Morto, Elemental, Detour, Mayales, Mimika Orchestra, Sonic Diptych,  Edo Majka,  Pips Chips and Videoclips, Jazz orkestar HRT-a itd.).

Materijal je sniman tijekom ožujka i travnja 2020.
Dizajn omota: Maja Karić
Glazbeni producent: Ivan Kapec
Distribucija na digitalne servise: Nota Bene 

defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2