Skip to main content
  • 5.01.2023.

Gitarist Red Hot Chili Peppersa najavljuje elektronički album

Svoju ljubav prema elektroničkoj glazbi poznati gitarist otkrio je za vrijeme snimanja hita Peppersa – “Californication”

Piše: 

Dugogodišnji član Red Hot Chili Peppersa te njihov gitarist i producent, John Frusciante otkrio je planove za objavu svog novog elektroničkog albuma koji izlazi u veljači 2023. godine. Album će se zvati “I” i “II”, jer stiže u duplom izdanju na Avenue 66 etiketi, a bit će dostupan na vinilu, CD-u i streaming servisima.

U najavi albuma na bandcampu, otkrio da nakon godinu i pol dana pisanja i snimanja rocka, je trebao razbistriti glavu te dodao “Glazbu za album sam stvarao postepeno. Postavio sam patcheve na Monomachine ili Analog Four te ih slušao. Kada bih čuo da se jedan zvuk pretvara u drugi, unosio bi promjene u patch tek nakon što sam dosta dugo slušao neki zvuk. Postupno sam dodavao elemente i na kraju manipulirao zvukovima u trenutku i hodu.”

Inspiraciju za novi album u zvuku elektroničke glazbe došla je od slika i skulptura, jer one istovremeno prenose i pokret i mir, a to će pokušati dočarati i slušateljima. “Glazba nastoji samo postojati, a ne pokušava manipulirati ili uloviti slušatelja na bilo koji način. Vjerujem da dobro funkcionira ako se sluša glasno i usredotočeno, ali također dobro funkcionira i kad je tiha, u pozadini.” zaključuje John Frusciante.

Ovo nije prvi izlet gitarista Red Hot Chili Peppersa u svijet elektroničke glazbe. Uz svoj rad u jednom od najpopularnijih aktivnih rock bendova, krajem 2000-ih krenuo je s produkcijom elektroničke glazbe, a 2015. godine objavljuje svoj prvi elektronički album pod pseudonimom “Trickfinger” u acid house stilu. Posljednje elektroničko izdanje mu je bio album “Maya” iz 2020.

 

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2