Skip to main content

Hrvat u Berlinu s prvim izdanjem za hamburški Neele Records

S koferom, planom, snom i beskonačnim noćima iskustva za domaćim pultevima, Srđan Thian je 2011. metropolu zamijenio Berlinom, a ti uho uskoro seliš u novu EP suradnju.


Mladost provedena na Zagrebačkim ulicama, sasvim korisno potraćene noći u orbiti klubova oko centra, sredina 90-ih, zlatno doba elektronike… Sve je ovo Thianova priča. Nije bilo boljeg vremena no da jedan plesač stane s druge strane zvučnika i kocka je, kako kažu, bačena.

U pozadini su rasli Tetraplan partyji u Valentinu, koji se kasnije sele u najundergorund podrum Zagreba, Masters, a 2004. označava prvi proboj arbitrarno povučenih crta u prašini koje nazivaš granicama dobiva rezidencije u renomiranim štutgartskim klubovima Lush i HaBar i šansu da vrti na Nürnberg Summership Festivalu. Nakon toga put ga vodi u berlinski Diveta klub u kojem okreće repertoar naglavce uvodeći svoju viziju minimala i tech-housea.

Trenutno rezident Anna Hirsch bara, Thian za novo izdanje uparuje svoju soničnu estetiku s onom domaćeg producenta Darka Malčevića kojeg poznaješ pod aliasom Dark Ray. Ovaj kolaborativni EP dodavanje javnoj audiosferi očekuje 22. svibnja kroz kanale na deep house orijentiranog hamburškog Neele Recordsa. Istoimeni EP uz originalni mix "Drop Me" trake sadrži i dva remixa kojima su vještinu posudili susjed iz Srbije, Ivan Tanasijević i perspektivni producent sa sjevera njemačke, Thane Percu.

Uz ovo melodijom natopljeno izdanje u pripremi je i podcast za Neele Records za ulazak u krvotok rastuće dinamične scene Hamburga, pa dok izdanje ne stigne osjeti se slobodnim službeno uhoditi Thiana i Neele Records na hiper-linkovima niže i enjoy!

 

https://soundcloud.com/thian-dj-producer
https://thian.org/
https://soundcloud.com/studio-mitte-berlin

https://www.facebook.com/neelerecords/
https://soundcloud.com/neele-records
https://neelerecords.jimdo.com/

sibold mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle deskstop