Skip to main content

IDQ objavili novo izdanje -Quicksilver- i najavili prvi studijski album

Muzički projekt IDQ objavili su EP „Quicksilver“ za izdavačku kuću Circus Recordings iz Liverpoola, koju vodi svjetski priznati producent i DJ Yousef

Piše: 


Ovaj EP sastoji se iz dvije melodične trake – „Quicksilver“ i „Harmo“, a ujedno predstavlja i još jedno izdanje koje najavljuje dugoočekivani IDQ debi album „Borderline“, čiji se izlazak očekuje 12. svibnja.

Naslovna traka „Quicksilver“ izdanja odmah po objavljivanju našla se na Beatportovoj listi najboljih novih melodic house i techno singlova, dok su trake „Borderline“ i „Sympho“ podržane od strane vodećih svetskih izvođača – Black Coffee, Vintage Culture, Joseph Capriati, William Djoko.

IDQ nove singlove opisuju rečima: „Quicksilver je traka nastala kao reakcija na moderno vrijeme u kome živimo, strahovima sa kojima se mnogi suočavaju, a neki i ne shvaćaju, dok je Harmo počeo kao kratak demo koji je korišten za live nastupe, a pokazalo se da ima sjajan odziv i reakcije publike na svakom danceflooru“.

Ekipa iz Circus Recordingsa pohvalila je EP i izjavula „Uoči objavljivanja jednog od najboljih albuma elektronske muzike u ovoj deceniji, IDQ su izdali EP sa dvije melodične klupske trake koje će osvojiti plesne podije širom svijeta“.

IDQ je elektronski muzički projekt koji čine Igor Puljić Pookie, Alex Milićević i Dragan Ražić, zasnovan na jedinstvenoj kombinaciji vokala, ritma i melodije. Raspon različitih formi i oblika suvremene elektronske muzike, kao i težnja ka posebnom i originalnom zvuku, osnovne su produkcijske karakteristika ovog sastava.

Prethodna IDQ izdanja našla su se u setovima velikih imena elektronske scene kao što su Black Coffee, DJ Harvey, Nick Warren, Hernan Cattaneo, Sasha, Claptone, Yousef, Blond:ish, Gorgon City, Mark Knight i mnogi drugi.

wls 20 mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
disco fever desktop