Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner

Ilija Rudman ima novi album -Pulsar Diaries-

Utorak, 20 Lipanj 2023

Renomirani hrvatski DJ i producent, svoju bogatu diskografiju koja se proteže do 2003. je proširio s novim albumom

Teškaš underground disco i house zvuka, Ilija Rudman skladao je šest traka kojih je ukomponirao u album zvan “Pulsar Diaries”. Novo izdanje hrvatskog producenta objavljeno je na etiketi International Feel Recordings, cijenjenog Gerda Jansona.

Osim digitalnog izdanja “Pulsar Diaries”, album će se naći i na gramofonskim pločama. Ilija Rudman, A stranu otvara trakom po kojoj je sami album dobio ime. Traka “Delphic Expanse” donosi futuristički zvuk, sa uzburkanim ritmovima popraćenim synth zvukovima truba. A stranu ploče zatvara traka “Blackburn Tales” sa svojim napetim elektro ritmom.

Drugu B stranu, Rudman ubacuje u brzinu više s četvrtom trakom prigodno nazvanom “Fourth Amendment” koja donosi hladnu atmosferu. Prilaskom kraju albuma, tempo se usporava na 90 BPM-ova s trakom “Farewell Theme” te potiče na razmatranje ljudskih motivacija, poput potrage za srećom ili vječnom borbom sa sobom. Svako putovanje započinje oproštajem, a Ilija Rudman se od albuma oprašta s trakom “Ursa Major” koju prezentira kao novo glazbeno odredište.

S novim albumom, Ilija Rudman je težio postizanju nekoliko efekata - dijelom albuma stvara soundtrack za putovanje svemirom, dijelom za meditaciju, a dijelom slušatelje tjera na ples.

Album “Pulsar Diaries” dostupan je na svim streaming platformama za preslušavanje.