Skip to main content
  • 15.05.2019.

Insolate, Marina Karamarko i Andrea Ljekaj na prvom izdanju Croatia Gets Physical

Zašto? Zato što je sasvim sjajno velik dio života provesti u glavi, razumjeti, misliti i stvarati umom, no nije zdravo za dušu živjeti tamo čitavo vrijeme pa se ponekad preseliš u tijelo i uhvatiš svijet oko sebe osjetilima.

Piše: 


Get Physical label tako u svibnju svrće oči prema Hrvatskoj ne bi li stvorio presjek tri pritoka odlične nabujale domaće scene i uspješnih mladih ljudi koji domaći zvuk sipaju svjetskim podijima. Prvi u nizu domaćih zvučnih trozubaca izašao je 13. svibnja pod kataloškim brojem GPM 522, a imena je Croatia Gets Physical – EP1.

Iza zastora kompilaciju je vrsno složio naš Andrea Ljekaj, ujedno i vlasnik druge njene trake, dok će Zagreb 17. svibnja moći i plesati na službenom partiju lansiranja u Aquariusu na "Tanzen Gets Physical", a nastupaju Djuma Soundsystem, Roland Leesker, Marc Grabber, Andrea Ljekaj.

Prva u trotračju traka je "Hello" iz ruku Marine Karamarko, mame uspješnog zahvalnosti infuziranog ThanQ labela. Marina je već ostavila svoj trag u posljednjoj dekadi beskonačnim noćima na podiju, a slušali su je i Sankeys Ibiza, Sonar OFF i Sonus, dok je Beatport ispjevao hvalospjeve za domaću produkcijsku vizionarku. Traka imenovana po otvaranju bilo kojeg razgovora koji bi mogao prerasti u divan odnos nosi atmosferu s primjesama jeze kojoj pridonose i paranoidne vokalne linije ušivene u neumorni groove. Ova napeta plesna stvar nepredvidivo je putovanje, jer baš kada ti se učini da razumiješ, nađeš nešto novo u narednom taktu.

Andrea Ljekaj je pak stvaraoc druge trake EP-a

Ovaj vlasnik niske nagrada za produkciju s internacionalno poželjnom DJ vještinom izdanja je do sada smjestio između ostalih i na Get Physical, Einmusika, Save Us and Selador, a 2014. domaće ulice zamijenio onima grada koji je padom jednog zida posadio klice rasta čitave jedne nove kulture glazbe, Berlina. Na naizgled udaljenoj traci imena "Tamo" Andrea je stvorio euforiju ovdje slojeva ritma, industrijskih tekstura i gromoglasnih clapova, za jednu odvažnu školski techno čvrstu traku.

Posljednja traka stiže iz ruku domaće kirurginje mračnijeg techna – Insolate. Dvadeset godina u glazbi, jedna žena, DJ, producentica, vlasnica vinyl only labela, prošla je put od Sunčice koja pleše na podiju, preko MIss Sunshine do novog svjetlosnog objekta ozbiljnije i mudrije Insolate, s prvim izdanjem za DJ Deepov Deeply Rooted. Plesalo se u Rexu, Tresoru, Club d’Anvers, na ADE-u, Tomorrowland-u, Dimensionsu, Exit-uTraka "Nada" stoji u zvučnom susjedstvu Jeff Millsova naslijeđa za jednu sci fi vožnju pogonjenu brzim ritmovima i synthovima nalik škripanju tračnica vlaka i uživat ćeš u svakoj techno sekundi.

Dođi u Aquarius na lansiranje, a do tada ušno doktoriraj na ove tri skladbe na službenim Get Physical stranicama, i upamti – pusti tijelu da vodi tu i tamo.

brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2