Skip to main content
  • 4.12.2018.

Insolate u društvu techno velikana

Britanski pionir techno glazbe, Ben Sims, predstavio je Tribologiju koja izlazi na njegovom labelu Machine, koji je 2012. osnovao s Kirk Degiorgiom.

Piše: 


Umjetnici su okupili probrana i etablirana imena na label, poput DJ Deepa, Vrila, Oscar Mulera, Functiona, Marcel Fenglera, Phasea, Robert Hooda, Steffi itd. U ovom društvu techno velikana našlo se i jedno ime iz Hrvatske, ime dobro poznato techno poklonicima – Insolate. Insolate se nalazi na ploči zajedno sa Planetary Assault Systems, Mark Broomom i Damon Wildom, sa pjesmom “Strike”, a izdanje se već našlo na policama svih fizičkih i virtualnih vinyl shopova, te uskoro izlazi i u digitalnom obliku.

Insolate ne treba previše predstavljati, još kao nositeljica aliasa Miss Sunshine zabilježila je ogroman uspjeh na techno sceni i lansirala hrvatsku na listu zemalja sa kvalitetnom techno produkcijom. Promjena imena, te konstantan rad na svojoj produkciji donijelo joj je brojne nastupe, poput berlinskog Berghaina, ali i turneju po sjevernoj i južnoj Americi koju je dovršila ove jeseni. Prošle godine okrunila se Ambasadoricom hrvatske u inozemstvu na drugoj dodjeli priznanja.

JUNO | BEATPORT

sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2