Skip to main content
  • 27.06.2019.

Izdanja domaćeg momka 207 za binom posljednjeg Outlooka

Na finalnom pjevu pod pulskim nebom iz Outlookovih zvučnika lijati će nebu pod oblake od 4. do 8. rujna, a tvrđa Punta Christo još jednom postat će dom najvećeg europskog festival bass, dub, reggae, dubstep, hip-hop, drum‘n’bass, garage glazbe i Soundsystem kulture.

Piše: 


U premreženom pleteru domaćih i stranih imena, maštovito uređenih pozornica, tunela i prolaza, nad kojima bdiju Brijuni našao se tako i 207, gdje iza aliasa stoji Vedran Pušić. Svaki broj nosi svoju priču i u numerološko-glazbenoj naraciji 207 stiže kao rođeni Puljanin, dubstep i bass DJ i producent i posvojeni Zagrepčanin adresom na koju mu se prosljeđuje pošta.

No, poštari ne znaju da pisma nose na prag čovjeka koji je svoju glazbu smjestio na labele poput Unties, M.U.D, Biscuit Factory i Bacon Dubs. Poštovanje mu iskazuju i Rinse FM i legendarni N Type, a njegovu glazbu u setove regularno smještaju Distance, Truth, Biome, Demon, Axh, Walsh…

Dok je 2017. plesala zvucima mega uspješnog EP-a "The Sin" izdanog s Bacon Dubs, koji je u prvih tjedan dana postao najprodavaniji glazbeni grumen na Junu, u 2018. nastaje EP za Biscuit Factory Records kao i EP u suradnji Kodinom za M.U.D. Čini se da je 207 u kreativno plodnom razdoblju savršenog glazbenog flowa jer sa Sentry Recordsa se rađa digitalno dostupno izdanje Gipsy Dub Clip, perverzno dekadentni dubstep s mutiranom melodijskom linijom struna koju bi mogao zateći da si zalutao u neki lascivni putujući karneval s početka prethodnog stoljeća.

Osjećaš se kao da gledaš ženu kako se izvija sa zmijom koja joj mili kožom. Podigni lutajuću trupu umjetnika na novu potenciju digitalne obrade glazbe na struju i imaš Gipsy Dub. Tko zna, možda ti i iščita sudbinu s mokrog post-podij dlana. "Gypsy Dub" je pronašao svoje mjesto i na Syndicate albumu, dvadesettračnoj bass bombi gdje se stari znalci s okosnice žanra nalaze rame uz rame sa svježom krvi floorova.

Proljeće 2019. dočekalo je i izdanje za Frozen Plates (FZP02) pod nazivom First Dub – Space, koje je ujedno i Vedranova prva vinilka. Gotovo reggae regresivan i sonično progresivna ova traka nosi beat koji ide toliko nevjerojatno gotovo opipljivo prostorno da ga je nužno slušati na slušalice binauralno. Jer s lijeve strane (da lijeve, razumjet ćeš kada poslušaš) stiže potpuno neočekivana zvučna linija toliko intenzivno lijeva da se moraš okrenuti na stranu da provjeriš svira li još negdje nešto.

Za glazboznance i gurmane nastaje i Gourmet Beats 12” vinilka, gdje je sočnom jezom infuzirani početak, prikladan ulasku u kuću strave, nabuja u intenzivne ušne okuse opasno jakog basa koji se u jednom trenu pročiste od struna i ostaje samo kralježnica intenziteta prljavog, prljavog beata koji dezinficiraš samo ako ga proplešeš.

Upade za golemost Outlooka u Vedranovu rodnom gradu hvataš na Entriu ovdje. Točka gledišta je bitna i uvijek će to biti. Dobro nam došao u Pulu, dobro nam došao na Outlook!

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2