Skip to main content
  • 6.09.2018.

Jakša Jordes – prvi domaći saksofon sa novom trakom

Jakša Jordes, majstor od saksofona sredinu ljeta gađao je novim izdanjem, optimističnom bombom za neustrašive, uporne, hrabre i one koji vjeruju da je sve što žele moguće.

Piše: 


Znaš već kako to ide – tvoj san ne radi ako i ti ne radiš,  a Jakša se u karijeri naradio. U svojoj desetljećima dugoj karijeri nastupao je s najpoznatijim imenima scene kao što su Jinx, Let 3, Darko  Rundek exHaustor, Pips, Chips and Videoclips, Neno Belan, Majke, a oko okreće i prema elektronici i njenim fuzijama sa živim glazbalima. Kombinacija saksofona i elektronike privlači pažnju labela Hed Kandi i Ministry of Sound i uskoro upada u setove legendi kao što su Luke Neville, Lisa German, Dean Rigg i Chris Ballay, Terry Lex, Paulo Barbato, Alfred Azzetto, Roger Sanchez. No koliko god da radiš sumnja ponekad nalukne ružnu glavu van da te pita, ako si slučajno zaboravio, je li vrijedno sveg ovog truda. Pa kad sumnja dođe, vrijeme je da budeš sam svoja navijačica i da je u plesnome tebi nadglasa drug glas – onaj koji govori da možeš to, da si neumorni ninđa svog zanata.

Pa tako novu traku one kralježnice vjere u sebe koju ponekad trebaš čuti izgovorenu "You Can Do It!" Jakša opisuje kao pjesmu sa snažnom porukom ustrajnosti i vjere, a rađala se na zimi okovanim ulicama glavnoga grada s dragim kolegama i prijateljima muzičarima unutra studija "Tinel". Zahvale, skidanje kape i ponizna ljubav za one koji su uvijek tu kada treba pomoći idu Miri Tabaku (DJ Ox-u) Robiju Horvatu (DJ.Roobie-u), Ze-u, Kraljiću i polovici Utrina koja je prodefilirala studijem i uljepšala proces svojim prisustvom toplinom i atmosferom koja se nerijetko protegla do sitnih jutarnjih sati na čekanje zore. Pa spot, Jakšu, ekipu, zvuk, saksofon i struju, note, gušt i pozitivu upij stiskanjem playa niže! Enjoy!
{youtube}Mj_Kn0xqPug{/youtube}

"You Can Do It" dolazi ako startni pištolj novog projekta imena Saxychops koji cilja suradnji DJ-eva kao elektroničkog banda i live glazbenika, a u pripremi je čitav album nastao baš na ovim temeljima. Ova traka izlazi kao samostalno izdanje, a šuška se i o skorom otvaranja vlastitog labela. Današnji izdavači slabo imaju sluha za domaće hibridne forme ovakvoga tipa, što je direktno obrnuto proporcionalno interesu publike i reakcijama na flooru kada saksofon odere na površini beata, stoga je Jakša na misiji čitavom svojom osobom, iskustvom, talentom i ekspertizom kako bi ovo promijenio, jer je vrijeme u domaćem i globalnom društvu zrelo za promjene, i vječni nesalomljivi optimist u njemu  vjeruje da je bolje uvijek moguće.

Za kraj Jakša se još jednom zahvaljuje svima koji su sudjelovali i napominje kako ti vrijedi držati oko na riječkom producentu Cyborgix 4E75 (Magneton Records studio) i ne može dovoljno nahvaliti kreativnost Marina Borčaka, nekadašnjeg basista Pipsa, danas dijela Kawasaki Tripa, koji je bio zadužen za spot.

wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2