Skip to main content
  • 7.09.2018.

Bass Couture u Puli: Krunu na cijelo otvorenje Outlooka stavio je Bonobo!

Jučerašnje otvorenje 11. Outlook festivala dalo je nadnaravan prolog nadolazećim danima. 

Piše: 


Prvi domaćini na bini bili su Gkut & Andy H, a nakon njih vidjeli smo Children of Zeus, koji su stvorili toplu i prisnu atmosferu, te su svima prisutnima priuštili vanserijsku dozu hip hopa.

Sljedeći nastup priredio je impresivan The Outlook Orchestra pod dirigentskom palicom Tommya Evansa uz predivnu naraciju moderatora Davida 'Ram Jam' Rodigana, koji je sinoć proslavio 40 godina u eteru.

Kroz dinamičnu priču predstavili su svoju nemjerljivu ljubav prema jamajkanskoj glazbi te nas proveli kroz njezinu povijest pa smo imali priliku čuti najbolje od reggae zvuka 60-ih, rocksteadya, dancehalla i rock reggaea. Nastup je kulminirao s „Ready or not“ – pjesmom The Fugeesa u orkestralnoj drum'n'bass verziji, a zaokružila ga je „Redemption song“ – svojevrsna himna jamajkanske i reggae glazbe u instrumentalnom aranžmanu.

Ipak, krunu na cijelo otvorenje stavio je Bonobo sa svojim sanjivim i emotivnim live setom popraćenim transcedentalnim vizualama i light showom.  Bonobo je sinoćnjom izvedbom okončao svjetsku turneju kojom je promovirao „Migration“, album nominiran za nagradu Grammy, te se nakon sadržajnog i opsežnog bisa na neko vrijeme pozdravio s nastupima.

Očekivano iznenađenje priredio je Wiley`s nepojavljivanjem treću godinu za redom. Wileyeva sada već tradicija ozbiljno je naljutila dio publike koji se nadao isključivo njemu, ali publiku je brzo utješio velebni Goldie sa zrelim drum'n'bass setom pa se u Areni plesalo do samog kraja priredbe. Energično otvorenje bilo je samo uvertira za veselje što slijedi, a produkcija cijelog događaja u kratkim je crtama upozorila publiku na ono što ih čeka u tvrđavi Punta Christo.

Daljnje izvještaje, intervjue i nastavak sage donosi vam Bass Couture u suradnji sa Klubskom scenom, a sažetak sinoćnje atmosfere pogledajte u našoj galeriji.

Piše: Karla Močković


 

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2