Skip to main content
  • 12.07.2018.

Marko Nastić kroz tuđe oči za 3. izdanje Easy Tigera

"Polako tigre!" rekao/la bi mu kada se žuri, kada se bori protiv finog delikatnog flowa nepodnošljive lakoće postojanja planovima, silom i nestrpljenjem.

Piše: 

Pa tigrovi usporavaju i sjedaju u sjenu za siestu slušanja trećeg izdanja na ovom vinyl only labelu usporenih velikih mačaka koje ispada od baš vlasnika mu – gospodina Marka Nastića samog.

Priča kreće u Srbiji 90-ih u vrijeme kad su Marko i njegovi prijatelji digli na noge tamošnju elektroničku scenu, a Marko je danas prvi brk Balkana, misionar techna koji je vukao kofere od Brazilskih vrućih ulica do betonske džungle New Yorka, a put se ispreplitao s najblještavijim nitima tapiserije kao što su Carl Cox, Richie Hawtin, Marco Carola, Kevin Saunderson, Green Velvet, Adam Beyer, Billy Nasty, Umek

Treće izdanje na vinyl only labelu Easy Tiger slijedi nakon "Space Around Me EP-a" koji nastaje u suradnji s Denisom Beganovićem aka KayKay-om, i neobična je imena empatije i translacije emocija u nečije drugo jastvo – 'Through JJ Eyes' I dalje ostaje vjerno minimal house niti ispredenoj u prethodnim izdanjima, a dolazi s originalnom trakom i tri varijacije za koje svoje vještine posuđuju vrsni underground remixeri Marc Philipp & Nils Weimann, V.I.C.A.R.I. i Sakro. Originalna trakova nosi specifičan Markov potpis kompleksne modularne sinteze koja liže naglašenu kralježnicu bass linije. Marc & Nils i Sakro uzeli su ovu srčiku i nadodali joj patinu otvaranja, ekstazu klupskog zvuka pogodnu za veliki ljetni podij, uz naglašeni groove stvarajući trake koje inzistiraju biti puštene na flooru, dok modularni padovi ostaju esencijalno Markovi. V.I.C.A.R.I. pak čini ono što čini najbolje i vodi traku dublje u deep inzistirajući na kompleksnosti zvučnog pejzaža, stvarajući stvar koja se sluša više puta do onoga trena dok se ne dogodi procjep u tebi i napokon razumiješ. Uz četiri trake na vinilu obgrljenom coverom u izradi Marine Gluhak, na coveru se ujedno nalazi i skriveni kod s kojim ćete moći skinuti još jednu bonus traku digitalno.

ET003 tako premijerno službeno izlazi 21. srpnja, ali se može prednaručiti u svim fancy velikim vinyl shopovima za one nestrpljive, a mali teaser čeka i na narančastom oblaku SoundClouda.

Želiš li Marka uživo, umesenje za pultom, bilo bi sjajno napomenuti da dan prije izlaska EP-a, 20. srpnja gospodin Nastić vrti svoje na Makarskoj rivijeri u Buba Beach baru, enjoy!


 

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2