Skip to main content
  • 13.12.2022.

PDV records slavi 9 godina. Donosimo najvažnija izdanja iz 2022.

Studeni je bio rođendanski mjesec za PDV records x merchandise koja slavi devet godina objavljivanja nezavisne muzike, nezavisnih bendova

Piše: 

Etiketa je krenula s radom 1. studenog 2013. tj. na Dan mrtvih, koji je simboličan za ekipu iz PDV-a jer je on sadrži svojevrstan stav. Kako kažu “u trenucima umiranja diskografije s tim mogu baviti samo zaljubljenici bez kompromisa, pogotovo kada je riječ o nezavisnoj sferi izdavaštva.” Dosad su objavili 58 izdanja, a ta brojka će s novim najavljenim EP-jevima i albumima premašiti brojku od 60 do kraja godine.


Photo by Matthew Henry from Burst

PDV dosadašnjim radom je stavio naglasak na regionalna izdanja različitih stilova i žanrova. Izvođači iz sfere duba, punka, hip-hopa, rocka, hardcorea, alternative, jazza, world musica, te elektroničkog izričaja našli su mjesto za svoje glazbene uratke.

Od izdanja objavljenih na PDV-u u 2022. vrijedi izdvojiti remix EP Ide Prester za njen singl “Luda”.  Stvar koju je objavila 2020. s pocket palmom, ove godine dobiva “twist” od strane domaćih producenata.

Banana Zvuk su na proljeće, točnije 20. travnja – što je simbolično 4/20 – također izbacili remix EP svoje singlice “Legaliziraj”. Ukupno osam obrada nalazi se na EP-ju u različitim stilovima bass glazbe koju su za ovu priliku pripremili prijatelji i suradnici Banana Zvuka.

Zanimljiv je i niz singlova glazbenog projekta Pi, iza kojeg stoji mistična umjetnica, multiinstrumentalistica i kantautorica Ivana Picek. Najavila je svoj drugi album "E.I. (Evgenia Institut)”, a njega će krasiti zvuk electro alien-fairy cyber-hyper-popa.

Vrijedi spomenuti i novi album beogradske Bella Technike "Solid State" koji je korak dalje na njihovom glazbenom putu i eksperimentalnom istraživanju elektroničkog zvuka. Duboko ukorijenjeni u ranoj elektroničkoj glazbi i plesnim elementima, inspirirani utjecajima 80-ih, kao i povremenom skretanju ka psihodeliji i dubu, i dalje uspijevaju zadržati svoje poznate zvučne karakteristike prisutnima i čujnima, dok istovremeno proširuju opseg i intenzitet glazbe. Album će uskoro biti dostupan digitalno, a zatim i u fizičkom formatu.

PDV je dobitnik Ambasadora za hrvatski label 2018.g.

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2