Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Baner

Perspective - kompilacija perspektivnih autora s riječkog područja

Srijeda, 02 Ožujak 2022

Nedavno objavljenim singlom 'Tiramola' riječke autorice Ane Antonove, najavljena je kompilacija "Perspective - Electronic Music From Rijeka 2021", pravo takvo izdanje Dallas Recrodsa koje sada predstavljamo u cijelosti.

Radi se o kompilaciji perspektivnih autora elektroničke glazbe s riječkog područja i predstavlja trenutni presjek glazbenih trendova na lokalnoj sceni. Produkcija elektroničke glazbe, kako u Rijeci, tako i u ostatku Hrvatske pa i čitavoj ex-YU regiji, posljednjih je godina u stalnom porastu.Neovisno o tome je li riječ o techno, house ili bass glazbi, odnosno nekom od njihovih brojnih podžanrova, elektronička scena, na godišnjoj razini, ''izbacuje'' najveći broj imena na svjetsko glazbeno tržište. Tome u prilog idu i statistički podaci koji kažu da su producenti elektroničke glazbe najproduktivniji među domaćim glazbenim kreativcima, s godišnjim, najvećim brojem glazbenih izdanja.

Riječka elektronička scena, u ovom kontekstu, opet ima posebnu ulogu, baš kao što je to bio slučaj s punkom i novim valom, prije 40-ak godina. Osim što je dala neka, danas kultna glazbena imena, (poput industrial benda Transmisia, početkom 90-ih ili DJ-e poput Ogija, krajem 90-ih), Rijeka danas spada u rijetke gradove koji se mogu podičiti toliko raznovrsnom, a podjednako kvalitetnom generacijom producenata elektroničke glazbe.

Ideja i cilj kompilacije ''Perspective'' upravo je predstavljanje te generacije. Na kompilaciji se, stoga, nalaze djela deset autora novije generacije glazbenika: Ana Antonova, Blank Art, Buccari, Element 33, Fisherman's Friend, Matt R, Mystic, Phyter, Result i Tias, sa svojim interpretacijama glazbenih pravaca kao što su downtempo, deep house, hard techno ili eksperimentalni drum'n'bass.

Tracklist:
01. Fisherman's Friend - Synthalk
02. Buccari - Lightsaber
03. Element 33 - Ventriloquist
04. Blank Art - I Can Make It
05. Ana Antonova - Tiramola
06. Mystic - Apatheia
07. Tias - Synthetic Memories
08. Matt R - Monsters
09. Phyter - Here The Music
10. Result - Bunker

Perspective - kompilacija perspektivnih autora s riječkog područja