Skip to main content

Petar Dundov, Ivan Komlinović i DJ Jock remiksirali techno himnu Aurora Borealisa

Kada sam prije 3 godine započeo projekt s prijateljom, legendarnim francuskim umjetnikom Shazzom, bio je gotovo san imati priliku izgraditi projekt oko nekih pjesama najpoznatije francuske etikete ikad F.Communication (Laurent Garnier, Shazz, St Germain, Scan X).

Piše: 


Tada se zajedno rodio projekt Shazzer i odlučili smo ga napraviti na našim odgovarajućim etiketama Electronic Griot (moja etiketa) i Batignolles-Square od Shazza.

Shazz je od početka bio za to da budem umjetnički direktor, birajući DJ-e remiksere i pjesme i bio sam jako uzbuđen. Kako nisam htio imati velika imena koja će baciti sjenu na ostale manje poznate umjetnike preferirao sam i odabrao drugi način. Počeo sam tada pozivanjem prijatelja DJ-a i producenata koje poznajem oko sebe i čiji rad poštujem bez obzira na stil.


Bio sam zaista sretan što su gotovo svi rekli DA projektu. Prijatelji poput Djul'z-a, Chez Damier-a, Humantronika, Yousefa, Bucha, Iana Pooleya, Dan-a Ghenancia, pokušali su napraviti nekoliko projekata za Shazzer.

Kad je došlo vrijeme da odaberem umjetnike koji će remiksirati poznatu himnu "The Milky Way" (francuskog house producenta Shazz koji za techno produkciju koristi jedan od svojih aliasa Aurora Borealis), za mene je bilo očito da moram imati i neke hrvatske producente, a onda sam prvo nazvao svog starog prijatelja Petra Dundova, a on je na prvi pogled bio ok; zatim mladog talenta DJ Jocka koji je u projekt dodao još malo mladenačkog oružja i Ivana Komlinovića zbog njegove ljubavi prema Techno glazbi.


Svi su napravili nešto zaista dobro u svom osobnom stilu i zadovoljan sam što su prihvatili izazov, jer kako je riječ o staroj pjesmi (1994.) nismo imali pojedinačne dijelove koji bi im dali da naprave remiks. Imali su samo originalnu glavnu datoteku iz tog vremena. Nije lako, ali uspjeli su!

Različiti stilovi i umjetnici

Oni su dio projekta zajedno s umjetnicima poput Hiroshi Watanabea, Da Fresha, Karin Sahraoui, Christian Burhardt & Daniel Roth, Shtayim Mirrors, Behzad & Amarou i mog brata iz Detroita Leonarda B Drummera.


Ne treba govoriti o mojoj ljubavi prema Hrvatskoj za koju svi znaju, ali sviđa mi se i zbog broja dobrih i talentiranih umjetnika koje sam upoznao tijekom svih ovih godina, stvarajući dobru glazbu. Mislim da ću za sljedeće projekte dodati još nekog hrvatskog glazbenika.

Hvala lijepa Petru, Stipi i Ivanu na prihvaćanju projekta i jako smo sretni što smo s vama u ovom projektu Shazzer.

dam swindle mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sibold mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
hardbeats web