Skip to main content
  • 1.02.2021.

Poslušajte restauriranu verziju albuma Dogma – Land of Utopia

Prije desetak dana izašla je nova restaurirana verzija albuma Dogma – Land of Utopia, koju su Goran Štetić i Damir Ludvig snimili u Taipeiju.

Piše: 


Album je nastajao dok je jedanaest rekordnih tropskih ciklona dostiglo intenzitet supertajfuna koji su razarali Tihi ocean tijekom ljeta 1997. Winnie, jedna od najrazornijih oluja pogodila je Tajvan sredinom kolovoza. Dok su Štetić i Damir Ludvig radili zatvoreni u podzemnom studiju izdavačke kuće Blue Moon Productions, Winnie je u susjedstvu oduzeo brojne živote i nanio štetu od 3,2 milijarde dolara.

Zahvaljujući potpunoj posvećenosti glazbi nisu pratili medije i bili uključeni u sveopću paniku. Cijena originalnog CD-a je €500.00 na Discogsu itd.

"Album je neponovljiv i mislio sam da se nikad nećemo vraćati njemu, ali ovo je verzija u kojoj je uz dodatnih 27 minuta materijala, sve ostalo isto, samo je zvuk remasteriran u skladu s novim stoljećem", ističe Damir Ludvig.

Album je trebao biti objavljen 2020., jer je tad remasteriran, no objavljen je tek početkom siječnja ove godine. Prvo na Bandcampu, a onda i na svim ostalim portalima. Navodno zbog situacije, tako bar kažu belgijski izdavači Classic Goa Traxx.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2