Skip to main content
  • 28.08.2019.

Pulski producent Laseech na novoj ploči surađuje sa pijanistom

Nedugo nakon prvog vinilnog singla “Remember“ objavljenog na poznatoj Australskoj etiketi Red Ember Records i prve ploče u suradnji s pjevačicom Jasminom Makotom „Can't Get This Feeling“ objavljene na talijanskom BeYourself Recordings-u, stiže novo izdanje perspektivnog pulskog DJ-a i producenta Andreja Laseecha.

Piše: 


Laseech je novi EP “Tonight“ producirao u suradnji s mladim, talentiranim pijanistom iz Pule Tonijem Mohorovićem, a ploču sredinom srpnja objavljuje poznata talijanska izdavačka kuća Sounds Exhibitions Records u 12“ formatu. Album se sastoji od četiri originalne pjesme; “Tonight“, “Jazzed“, “Heureux” i “Metropolitian”, Laseech je samostalno radio na pjesmi “Jazzed”, a ostale su nastale u suradnji s Tonijem Mohorovićem.

Album pripovjeda glazbenu priču kombinirajući utjecaje soula, jazza, funka uz zvukove klasičnog deep housea čije solo dionice klavira, električnog klavira i vibrafona potpisuje Toni Mohorović. Andrej i Toni upoznali su se 2017. godine, a međusobna fascinacija i plodna suradnja kreće od samog početka. Toni Mohorović je glazbeni entuzijast i klavijaturist iz Pule, glazbenu naobrazbu stječe u glazbenoj školi I.M. Ronjgova, a nakon toga glazbeni put nastavlja u različitim bendovima i glazbenim projektima na području Pule i Rijeke (Nola, Monique Monia, Cabaret pod vodstvom Rade Šerbedžije…). Baš poput Laseecha, Mohorović raznovrsne glazbene preferencije nalazi u funk, jazz, fusion, soul, r'n'b i house glazbi što je bio zajednički nazivnik za suradnju ovog dvojca.

Andrej Lasić je Štinjanski DJ, producent i član poznatog hrvatskog kolektiva Music After Dinner. Njegovu glazbu podržali su veliki svjetski izvođači poput Laurenta Garniera, Kai Alcea, Cheza Damiera, Scotta Groovesa, Gari Romalisa, Dermarkusa Lewisa, Mikea Huckabyja. Na njegovu su selekciju najviše utjecali zvukovi Detroita, Chicaga i New York house-a, a u njegovim setovima možete očekivati primjese jazza, funka, soula i disca te razne house mješavine koje variraju od groovy i soulful nota pa sve do sirovog i klupskog deep i acid housea.


 
Strast prema sličnim žanrovima povezala je dvoje mladih glazbenika, a nakon izvrsnog prvog zajedničkog EP-a “Tonight”, od ovog talentiranog dvojca sigurno možemo očekivati još mnogo uspješnih suradnji i nastupa. EP “Tonight” je u nepunih dva tjedna rasprodan na najvećem dućanu vinila Juno.com i drži 2. mjesto chart liste novih izdanja iz Italije na deejay.de shopu. Svoj primjerak možete još zgrabiti na deejay.de, decks.de i hhv.de

wls 20 mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk