Skip to main content

Shortwire, prvi synthwave projekt u Hrvatskoj izbacio zarazan single

Dejan Šukara poznat je po svojim svojim projektima, Grote koji se fokusira na ambijentalnu glazbu i Architects Of Decay koji se igra žanrovima od shoegazea, metala do elektroničke glazbe.

Piše: 


Nakon svoja dva projekta, Dejan započinje novi početkom 2018. godine po imenu Shortwire. Shortwire je jedini synthwave projekt na području Hrvatske i na njemu se nalazi singl „Reconfig“.

Prvi singl „Reconfig“ pokazao je svoj uspjeh pa se tako našao na NewRetroWave kanalu na Youtubeu koji se bavi promocijom retro glazbe. Osim što se pokazala uspješnom kao sama traka, Reconfig je također bio korišten u nekoliko promotivnih kampanja.

Možda najnotabilnija je za Intellivision Amico trailer poznatog proizvođača video-igraćih konzola iz 80-ih koji su vratili kompaniju iz "mrtvih" i najavili novu konzolu Amico koja bi trebala izaći 2020. godine, na radost svih retro gamera.

„Reconfig“ je prava futuristička traka sa retro prizvukom koja već na prvo slušanje je zarazna i vraća nas u stara vremena kada smo kao mali igrali igrice. Za video ove pjesme iskorišteni su radovi poljskog game artista po imenu Krzysiek Burzynski koji se savršeno uklapaju uz ovu traku.

dam swindle mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sonus 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle deskstop