Skip to main content
  • 14.02.2018.

Valentinovo donosi novi EP s Technodromea!

Jednom, davno davno prije, pogana usta i ruke staroga Rima okupljala su se u pećini u kojoj je arhetipski majčinska vučica odgajala Romula i Rema za veliku zadaću koja ih čeka.

Piše: 

Žrtvovalo se kozu, pa potom i psetance ne bi li se komadići kože natopili krvlju i pluskalo njima usjeve i žene kako bi se udovoljio bogu Faunus koji daje plodnost. Žene grada ubacile bi potom imena u urnu i gradski momci bi ih izvlačili za godinu dana druženja, često kao finale vežući gospodičnu Rimljanku za sebe kao gospođu Rimljanin. Ili si možda više katolički nastrojen i vjeruješ u sveca koji je položio svoj život kao žrtvu za mlade ljubavnike potajnih vjenčavajući u sjenkama i slaviš ga vagonima obrnutih simboličkih ritica koje nazivaš srcima, trpanjem bombonijera u lice, trljanjem nečije nadlanice uz svijeće i masakrom staklenika ruža? Za neke je danas jednostavno Valentinovo bez ikakvih primjesa i, ovisno o trenutnom statusu uparenja s drugim bićem, dan za karnalno-emocionalne bakanalije ili pak onaj na kojem kontempliraš koliko mačaka će ti konkretno pozobati ostatke jednom kada te kraj dočeka samoga. Možda si treća skupina koje jednostavno na upit koji je danas dan odgovara – "Srijeda!"

No postoji i četvrta kategorija onih koji vole sve, koji vole život, ljude, situacije, stvaranje, elan vital, energiju, mrak, strobo i ritam. Oni se zovu plesači i njima je svaki dan u kojem nešto zavole Valentinovo. Pa za ovu ekipu amorozni dan postaje ujedno i nadnevak rađanja novog EP-a u audiosferu. Ertaxov "Basics" EP tako se nomenklaturno vraća temeljima, osnovama, stilobatima, okosnicama – onima u kojima se lijepe mekane emocije ne diskriminiraju na romantične i platonske i u kojima postoji samo jedan zakon -zakon podija i techno noći. "Basics" EP se rađa s Technodrome labela u suverenom vlasništvu DJ Ogi-ja i dolazi u pokeru izdanja od kojih tri originalne stvari i jedan remix – naslovna traka nastrojena povratcima solidnim silinama osnova na kojima se grade sve kakofonije "Basics", militantna upornost "HDD Soldier" trake koja maršira techno beatom, toplinom tradicijskih praksi unutar kaosa svijeta gdje je forma sama svoja funkcija čišćenja "Ceremony", da bi svoj doprinos dao i Ogi sam provlačenjem naslovne trake kroz svoju osobu.

14. veljače tako EP postaje službeno dostupan na glazbenom ušću Beatporta sa svim svojim techno otkucajima i groove, acid i psiho arterijama. Dok Beatport uprogramirava i uploada svoje konje za trku, momci jašu hrbat noći na Techno Doza partyju pod Technodrome zastavama. Kolika doza techna znači previše techna? Ne znamo. Idi pa vidi. Uz Ogija kao meštra parade, člana Energetica teama i vlasnika  techno etiketa Technodrome, Techno Factory, Dark Noise, Noisy Room i Predator, pojavljuje se ujedno i tata EP-a i Technodromeonv producent Ertax, te Anu Mi i Inoxia.

Ertax je jedan Alen iz slavonskoga Broda. Gospodin Jerković iza imena već, unatoč krhkim godinama, nosi nomenklature sudjelovanja u svemu što voli – Technodrome Rec., Underground, Techno Factory, Techno Doza – a na sceni ga slušaš od 2015. Gdje ga nalaziš? Pa zaviriš li na neki podij gdje  mračni i tvrdi techno lije iz zvučnika i penje se uz onu rupicu na kičmi, šanse su da je u gužvi ili za pultom, gdje je poznat po neumorno dugačkim setovima. Čini se da zaista ako nešto voliš nećeš raditi ni dana u životu. No ubrzo nakon dolaska glazbene glutomanije nisu više bile zadovoljne s kombiniranjem tuđih nota i Ertax se predaje ljubavnici studija gdje je inspiriran nesvjesno sakupljanim bazama podataka onih koji su došli prije njega i iznimno cijeni pogled na glazbu umjetnika kao što su Hans Bouffmyhre, Adrian Richter, Alex Bau, Cleric, Dax J, Gabeen, Flug, Frankyeffe, Nierich, Slam, Woo York, Jeff Rushin

Ako je strpljenje u svezi glede službenih trublji Beatport izdanja daleka udaljena zemlja do koje kartu nemaš, na klipove soničnog oblizeke upućujemo te niže. Pa si okini play, uživaj, pusti nek te vodi kuda nisi ni znao da želiš ići i sretno vam Valentinovo dragi naši. Mi vas volimo 365 dana u godini, također otprilike i cca broj dan au kojima rokamo bombonijere!

 

sonus 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk