Skip to main content
  • 22.03.2016.

16 godina BitchBlacka s Funk D’Voidom

Na prelasku stoljeća, uoči Y2K groznice dok je ekipa panično sklapala ruke bilo kojem božanstvu na koje su pretplaćeni i prognozirala apokalipsu, na krajnjem jugu Hrvatske nastaje BitchBlack.

 
Usijana glava Tomislava Rugolea nakon prvog Love Paradea više nikada nije bila ista. Usvaja personu Torresa, a inicijalna glad više nije mogla biti zadovoljena samo okretanjem ploča. Mladost želi više, još više, najviše i tako ga danas nalaziš kao alfu i omegu klupske večeri koja s vremenom prerasta u booking agenciju i usko povezanu obitelj artista s istom vizijom.

 
Duboko u grotlu BitchBlacka rođendanska povorka veže posljednje detalje za proslavu slatkih 16 na sceni u njedrima majke Lazareta 26. ožujka.
 
Tu negdje kada je Torres otkrivao da su mu vene ispunjene elektroničkim, na svjetlo je stupio i tip s ulica Barcelone Lars Sandberg aka Funk D'Void kojeg si mogao loviti i kao Francoisa Duboisa, Chasera i u novije vrijeme kao Joylessa.
 
Sam sebe opisuje kao propalog komičara, ghost producenta i disc-slippera, a u diskografiji koja se proteže preko dva desetljeća izdanja su se zatekla na labelima kao što su Bedrock, Cocoon, Electrik Soul, Lucidflow, Komplex De Deep, Missile, Octopus, Soma, Suruba, Thoughtless, Tronic, Tulipa, Urbantorque…

 
Majstor remiksa isprepleo je koplja s nekima od najvećih pa je u žrvanj sebe uvukao trake stanovnika partenona poput New Ordera, Underworlda, Kevina Saundersona, Deetrona, Laurenta Garniera, Paula Van Dyka, Stevea Rachmada, Shlomi Abera, Stephana Bodzina, Scotta Groovesa, Ian Pooleya, Slama, Technasie, Christiana Smitha & Tony Lionnia, a u međuvremenu, čvrsto usidren kao dragulj Soma Recordsa, pokrenuo i svoj vlastiti Outpost Recordings.
 
 
Za pultom ruke podrške pružaju i Audiometric Lane, koji će se osloniti leđa o leđa sa samim Torresom, kao i plod poviješću natopljenih dubrovačkih ulica ukrižanih s mašinerijom elektronike, Funk You.
 
Pa u ime bogova funka, beata, struje i rođendana dobro nam došli u Lazarete!
 
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk