Skip to main content
  • 12.12.2014.

20 live actova koji su obilježili 2014.


I iznova kako godina puže svome kraju, podvlače se crte i donose zaključci o mjesecima koje ostavljamo iza sebe.

 
Toliko podija, toliko ritma, toliko dugih noći i sjanih zora. Svašta se može dogoditi u godinu dana. Kako su dani prekratki i džepovi preplitki da bismo vidjeli baš sve što želimo, posjetili svaki party i ostavili srce na svakom podiju morat ćemo se ovdje iz udobnosti svoje fotelje, kreveta, sjedala u tramvaju ili busu zadovoljiti listom najboljih live actova 2014.
{youtube}wBDbkDQlz-g{/youtube}
 
Linija koja dijeli live act od uloge DJ-a je ta da pri live actu umjetnik kontolira mnogo veći dio glazbene pite, mnogo je slobodniji stvarati glazbu na licu mjesta i u velikoj mjeri modelirati sampleove. No ponekad se ova linija zamućuje ili je teško razabrati gdje jedno završava a drugo počinje.

alt

 
Live act također može uključivati i uporabu raznih live instrumenata, live vokala, udaraljki, sintisajzera i što god im još padne na pamet. Ponaša se kao orkestar u malom i umjetnik sam bira metodu kojom će najbolje prenijeti glazbu kombinacjiom tradicionalne DJ opreme i dodataka po želji.
{youtube}U9ugIRWGhIA{/youtube}
 
Stoga dajemo vam listu koja je, baš kao i ona za top DJ-e, izglasana demokratski prebrojavanjem glasova samih RA fanova koji su ovim performansima prisustvovali i zavoljeli ih. Redom na svojim respektabilnim mejstima stoje:
{youtube}hJGetX0ptTk{/youtube}
 
1. Recondite
2. Âme
3. KiNK
4. David August
5. Ten Walls
6. Darkside
7. Karenn
8. Henrik Schwarz
9. Moderat
10. Caribou
11. Guti
12. John Hopkins
13. Gaiser
14. Mathew Jonson
15. Nils Frahm
16. Bob Moses
17. Matador
18. Magic Mountain High
19. Todd Terje
20. Voices From The Lake
 
Zanima li vas detaljnije o svakom actu i ako ste možda u potrazi za novom glazbenom opsesijom slobodno skoknite ovdje i uživajte.
 
 
 
brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2